Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-supporters lopen A2 op en steken vuurwerk af

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 20:19

Supporters van MVV zijn zondagavond bij het verlaten van het Geusselt-stadion de snelweg A2 op gelopen.

Ze hebben de spelersbus van MVV 'binnengehaald' met vuurwerk, maar dat deden ze dus óp de snelweg, met alle gevaar van dien.

Vuurwerk
Op beelden is duidelijk te zien dat een grote groep supporters de afrit van de A2 richting het noorden oploopt. Op weer andere beelden is te zien hoe supporters rond de stilstaande spelersbus staan en vuurwerk afsteken.

Video: L1

Steekpartijen
Rond dezelfde tijd als de onlusten rond de A2 met voetbalsupporters kwamen bij de politie meldingen binnen van steekpartijen in de Willem-Alexandertunnel en op de Kasteel Hillenraadweg in Maastricht. De politie meldde later zondagavond dat er geen sprake was van een steekpartij in de tunnel, alleen op de Kasteel Hillenraadweg. Daarbij vielen twee slachtoffers, van wie er daarna één naar de tunnel was gelopen. Bij de steekpartij waren bovendien geen voetbalsupporters betrokken, zo bleek later.

Video: Track'88

Tunnel dicht
In verband met de vermeende steekpartij in de Willem-Alexandertunnel zijn de bovenste tunnelbuizen (N2) een tijd dicht geweest.

Derby
De supporters hadden in het stadion van MVV de derby tegen Roda JC gevolgd op een groot tv-scherm. De wedstrijd werd in Kerkrade gespeeld, maar omdat er aanvankelijk te weinig kaarten ter beschikking waren gesteld, bleven de MVV-supporters uit protest in Maastricht. De derby eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen