Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-supporters lopen A2 op en steken vuurwerk af

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 20:19

Supporters van MVV zijn zondagavond bij het verlaten van het Geusselt-stadion de snelweg A2 op gelopen.

Ze hebben de spelersbus van MVV 'binnengehaald' met vuurwerk, maar dat deden ze dus óp de snelweg, met alle gevaar van dien.

Vuurwerk
Op beelden is duidelijk te zien dat een grote groep supporters de afrit van de A2 richting het noorden oploopt. Op weer andere beelden is te zien hoe supporters rond de stilstaande spelersbus staan en vuurwerk afsteken.

Video: L1

Steekpartijen
Rond dezelfde tijd als de onlusten rond de A2 met voetbalsupporters kwamen bij de politie meldingen binnen van steekpartijen in de Willem-Alexandertunnel en op de Kasteel Hillenraadweg in Maastricht. De politie meldde later zondagavond dat er geen sprake was van een steekpartij in de tunnel, alleen op de Kasteel Hillenraadweg. Daarbij vielen twee slachtoffers, van wie er daarna één naar de tunnel was gelopen. Bij de steekpartij waren bovendien geen voetbalsupporters betrokken, zo bleek later.

Video: Track'88

Tunnel dicht
In verband met de vermeende steekpartij in de Willem-Alexandertunnel zijn de bovenste tunnelbuizen (N2) een tijd dicht geweest.

Derby
De supporters hadden in het stadion van MVV de derby tegen Roda JC gevolgd op een groot tv-scherm. De wedstrijd werd in Kerkrade gespeeld, maar omdat er aanvankelijk te weinig kaarten ter beschikking waren gesteld, bleven de MVV-supporters uit protest in Maastricht. De derby eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen