Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV -supporter beboet voor discrimineren speler Cambuur

Geplaatst opwoensdag 3 februari 2021 - 14:46

Het Openbaar Ministerie heeft een 21-jarige man uit Maastricht een boete van 350 euro opgelegd voor het discrimineren en beledigen van een speler van Cambuur.

Op 5 september vorig jaar maakte de man tijdens de wedstrijd MVV-Cambuur een discriminerende opmerkingen in de richting van Cambuurspeler Issa Kallon.

Excuses
Het OM in Limburg heeft het strafrechtelijk onderzoek afgerond. De officier van justitie keurt het gedrag van de fan ten zeerste af. "De uitlatingen zijn discriminerend en beledigend en horen absoluut niet thuis in de sport. De verdachte ziet in dat zijn uitspraken racistisch zijn en heeft tijdens het verhoor zijn excuses aangeboden.”

MVV
MVV stelde al eerder, na een eigen onderzoek en het bekijken van de camerabeelden, vast dat een supporter iets riep naar de Cambuurspeler. Wat er geroepen werd, was niet te verstaan omdat de camera hoog in de nok van de tribune bevestigd is. Algemeen directeur Erik Noor van MVV liet daarover eerder weten stellig afstand te nemen van alle vormen van racisme. “Dat hoort niet thuis in ons stadion en dat past ook niet bij onze club“, aldus Noor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen