Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-supporter (68): 'Ik ben mishandeld door de ME'

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 17:47

Bij een charge van de Mobiele Eenheid is Ton Jansen (68) uit Maastricht zondag gewond geraakt. De MVV-supporter werd naar eigen zeggen door de ME van achter tegen de grond geduwd.

Na de wedstrijd in Kerkrade werden de spelers van MVV feestelijk onthaald door de supporters in Maastricht. Het feest liep uit de hand en en een groep supporters stapte de A2 op.

Derby
Ton Jansen volgde de wedstrijd samen met zijn vrouw Olga thuis op de tv. Het echtpaar woont tegenover het MVV-stadion en besloot na de wedstrijd om naar het stadion te gaan. Het duurde vrij lang voordat de bus arriveerde en het echtpaar besloot koffie te gaan halen bij de McDonald's, naast het stadion.

Lees ook: Strafrechtelijk onderzoek naar snelweglopers MVV

Video: L1

A2
​In de tussentijd verplaatste een grote groep MVV-supporters zich richting de A2. Ton besloot op een bepaald moment dat het allemaal te lang duurde en ging terug naar huis. Vanaf dat moment is hij de film kwijt. Hij werd wakker in de ambulance en kreeg daar te horen dat hij door een ME'ers tegen de grond was gewerkt. "Ik ben gewoon tegen de grond geslagen, ik had een bloedend voorhoofd, bloedende neus en een blauw oog", aldus Jansen.

Ambulance
Buurtbewoners brachten hem naar een ambulance, die op dat moment een ander slachtoffer aan het behandelen was. Terwijl hij in de ambulance aan zijn verwondingen werd behandeld kwam er volgens hem een agent naar hem toe om excuses aan te bieden. De Maastrichtenaar zou op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn geweest.

Reactie politie
De politie zegt in een reactie dat de ME'er goed gehandeld heeft en dat alles 'volgens protocol' is gegaan. "Als hij het er niet mee eens is, kan hij een klacht indienen", aldus de zegsman.

Jansen overweegt een klacht in te dienen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen