Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV stuit op ideale opponent na oorwassing

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 22:02

MVV Maastricht begint zondag (14:30 uur) als grootste kanshebber voor de overwinning in het thuisduel tegen Telstar, historisch gezien de favoriete tegenstander van de rood-witten in de Geusselt.

Tegen geen enkele club in het betaald voetbal ging MVV namelijk zo vaak met de winst aan de haal als tegen Telstar, zowel in eigen huis (24 keer) als in thuis- én uitwedstrijden (34 keer).

Onneembare vesting
Telstar staat daarom te boek als ideale kandidaat na de fikse 5-0 nederlaag tegen Volendam. MVV kreeg vaak de gelegenheid om de Witte Leeuwen af te troeven, want beide ploegen zijn de afgelopen decennia uitgegroeid tot vaste klanten in de eerste divisie. De Geusselt blijkt daar een haast onneembare vesting voor de ploeg uit Velsen: MVV won maar liefst veertien van de laatste zeventien thuisduels tegen Telstar en incasseerde in de afgelopen tien wedstrijden in de Geusselt slechts drie tegentreffers.

Voor Telstar is het dus armoe troef in Maastricht. De bezoekers wonnen er in de afgelopen vijftien jaar slechts één keer, op 13 september 2019 met 1-2. De man die toen de score opende, Glynor Plet, is ook nu nog de aanvoerder van de formatie van ex-MVV-coach Andries Jonker.

Treurig Telstar
Maar ook de zeer recente geschiedenis biedt reden tot optimisme in het MVV-kamp. Vorig seizoen wonnen de Sterrendragers zowel uit (1-2) als thuis (2-0) van Telstar, iets wat MVV verder alleen tegen FC Dordrecht lukte. De cijfers van Telstar zijn sowieso deplorabel te noemen, want Jonker en zijn troepen wonnen seizoensoverstijgend geen één van de laatste dertien KKD-duels sinds een 3-1 overwinning op Roda JC in maart. Telstar is de enige ploeg die in het huidige KKD-seizoen nog geen enkele zege boekte.

Herstel gewenst
Het is daarom niet verwonderlijk dat de Noord-Hollanders de rode lantaarn dragen in de competitie, met twee punten uit vier wedstrijden. MVV bezet met zes punten de negende stek, door overwinningen op Jong FC Utrecht (0-1) en Helmond Sport (3-2). Het was echter de meest recente wedstrijd die de toon heeft gezet, want de zeperd op bezoek bij FC Volendam stemde coach Klaas Wels ('We hebben gewoon niet verdedigd') allerminst gelukkig en dus verwacht de coach een reactie van zijn ploeg.

Alberg en Essers
Wat dat betreft komt de confrontatie met Telstar als geroepen, al heeft MVV vóór Volendam-uit al laten zien meer in haar mars te hebben. De in de afgelopen weken stelselmatig uitgebreide selectie herbergt bovendien nog enkele verborgen wapens. De uit India overgekomen Roland Alberg en de dinsdag vastgelegde Clint Essers moeten hun eerste minuten in het rood-wit immers nog maken.

Live
De wedstrijd MVV Maastricht - SC Telstar is zondag vanaf 14:30 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen