Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-spits Van den Hurk transfervrij naar Helsingborgs

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 13:56

Anthony van den Hurk speelt per 1 juli voor het Zweedse Helsingborgs IF.

De huidige spits van MVV verkast transfervrij naar de Scandinavische club.

MVV niet op de hoogte
Helsingborgs maakt op de eigen website melding van de komst van de spits, die het seizoen wel afmaakt in Maastricht. In een eerste reactie zegt MVV's technisch manager Ron Elsen niet op de hoogte te zijn gesteld van de overgang van de aanvaller.

Geen partij
"Anthony loopt aan het eind van het seizoen bij ons uit contract, dus als hij per 1 juli bij Helsingborgs gaat spelen, zou dat kunnen", aldus Elsen. Spelerscontracten lopen tot en met 30 juni, waardoor MVV geen partij is wanneer een speler na die datum bij een andere club wil gaan spelen.

Onderhandelingen
Eerder onderhandelde MVV wel met onder meer de Zweedse club over een winterse transfer van Van den Hurk, die in dat geval niet het seizoen zou afmaken bij MVV. De biedingen van Helsingborgs en andere clubs lagen echter beneden de transfersom die MVV in gedachten had. De tussentijdse transferperiode was voor MVV de laatste mogelijkheid om nog iets aan Van den Hurk te verdienen.

Gesprek
Elsen geeft aan dat MVV in gesprek gaat met Van den Hurk wanneer die teruggekeerd is uit Zweden, waar hij de afgelopen dagen verbleef om met Helsingborgs in gesprek te gaan. Woensdag gaf MVV-trainer Fuat Usta bovendien tegenover L1 aan dat hij graag wil weten of Van den Hurk nog gemotiveerd is om voor de Sterrendragers te spelen.

28 goals
Van den Hurk, captain van MVV, speelde in de afgelopen anderhalf jaar 61 wedstrijden voor de Maastrichtenaren. Daarin scoorde hij 28 keer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen