Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV speelt met man minder gelijk tegen Excelsior

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 22:08

MVV heeft in De Geusselt gelijkgespeeld tegen Excelsior.

In Maastricht hielden tien MVV'ers de Rotterdamse degradant op 0-0.

Rood
Tot aan het moment van de rode kaart, 2x geel voor Shermar Martina, waren de Maastrichtenaren de betere ploeg. Al na een paar minuten moest doelman Damen redding brengen op een knap ingeschoten bal van Joeri Schroijen. Even later gaf Schroijen een goede voorzet op Anthony van den Hurk, maar die schoot over.

Geblokt
MVV zette de tegenstander vast en kreeg zijn derde mogelijkheid binnen tien minuten. Nu werd het schot van Thijmen Goppel geblokt. Onder de ca. 3500 toeschouwers bevonden zich ook Mark van Bommel en Bert van Marwijk. Zij zagen dat Thomas van Bommel op de bank bleef.

Gepareerd
Excelsior was in de eerste 20 minuten een keer gevaarlijk via een afstandsschot van Rai Vloet, dat door MVV-doelman Nigel Bertrams gepareerd werd. Na een fout van linksachter Raoul Last kreeg Vloet in de omschakeling de tweede kans maar het schot ging voorlangs.

Rush
De volgende mogelijkheid was weer voor MVV, maar de Excelsior-doelman redde in de 33e minuut na een rush van Thijmen Goppel. Op slag van rust hield Betrams de '0' met een goede redding op een schot van Haspolat.

Offer
Drie minuten na rust moest MVV verder met tien man. Shermar Martina kreeg de rode kaart gepresenteerd van de Belgische arbiter Pirard. Trainer Fust Usta 'offerde' vervolgens Joshua Holtby en bracht Luc Mares in de ploeg. Excelsior kreeg een overwicht en MVV kwam in de verdrukking. Een schot van Moreiro belandde in de 64e minuut op de paal.

Beste kans
Het leek een kwestie van tijd voordat de gasten het overwicht in de stand konden uitdrukken. Doelman Bertrams wist dat te voorkomen door goed op te treden. Bijvoorbeeld in de 70e minuut toen hij met een prima reflex een kopbal van Fortes tot corner tikte. De beste kans voor MVV kwam in de drie minuten extra tijd, maar weer miste spits Anthony van den Hurk de uitgelezen mogelijkheid. En dus bleef het bij 0-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen