Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV sluit karig jaar af met overwinning

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 22:08

MVV heeft de laatste (thuis)wedstrijd van 2019 gewonnen. Helmond Sport was een gewillig offer en werd met 4-1 ingepakt.

In het eigen Geusselt-stadion had MVV een goede start.

Goede start
Joshua Holtby verzilverde een aanval in de 5de minuut. Anthony van den Hurk verzuimde daarna de stand nog binnen de 20 minuten te verdubbelen. Na die voorsprong nam MVV gas terug. Daardoor kreeg de ploeg van trainer Wil Boessen meer balbezit. Zonder dat dit tot grote kansen leidde. MVV kreeg die wel nog en één ervan, in de 40ste minuut leidde tot de 2-0. Joeri Schroijen scoorde. 2-0 was ook de ruststand.

Na rust
Aan het begin van de tweede helft moest Fuat Usta een wissel toepassen. De niet fitte Shermar Martina werd vervangen door Facundo Bonifazi. Raoul Last verhuisde van de linksback-plaats naar de rechtsback. Serhat Kot lag aan de basis bij de eerste goede mogelijkheid na rust, maar deze keer verknalde Thijmen Goppel de kans.

Derde treffer
Kot moest niet lang daarna - geblesseerd - vervangen worden, Koen Kostons kwam in de ploeg. MVV liet zich niet uit zijn evenwicht halen door die wissels en in de 65ste minuut stond de 3-0 op het scorebord. Een aanval werd door Joeri Schroijen doeltreffend afgerond en de linksbuiten tekende voor zijn tweede van de avond.

Tegentreffer
Helmond Sport deed iets terug, 3-1. Even kwam de ploeg van Fuat Usta onder druk te staan, maar toen de 4-1 viel in de 85ste minuut door Anthony van den Hurk was het verzet definitief gebroken. Thijmen Goppel raakte in de laatste minuut nog de lat.

De vijfde seizoenzege was een feit, maar een kritische evaluatie kan deze zege niet voorkomen. MVV begint aan de winterstop op de 15de plek, net boven Roda JC, met 19 punten uit 20 duels.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen