Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV sluit karig jaar af met overwinning

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 22:08

MVV heeft de laatste (thuis)wedstrijd van 2019 gewonnen. Helmond Sport was een gewillig offer en werd met 4-1 ingepakt.

In het eigen Geusselt-stadion had MVV een goede start.

Goede start
Joshua Holtby verzilverde een aanval in de 5de minuut. Anthony van den Hurk verzuimde daarna de stand nog binnen de 20 minuten te verdubbelen. Na die voorsprong nam MVV gas terug. Daardoor kreeg de ploeg van trainer Wil Boessen meer balbezit. Zonder dat dit tot grote kansen leidde. MVV kreeg die wel nog en één ervan, in de 40ste minuut leidde tot de 2-0. Joeri Schroijen scoorde. 2-0 was ook de ruststand.

Na rust
Aan het begin van de tweede helft moest Fuat Usta een wissel toepassen. De niet fitte Shermar Martina werd vervangen door Facundo Bonifazi. Raoul Last verhuisde van de linksback-plaats naar de rechtsback. Serhat Kot lag aan de basis bij de eerste goede mogelijkheid na rust, maar deze keer verknalde Thijmen Goppel de kans.

Derde treffer
Kot moest niet lang daarna - geblesseerd - vervangen worden, Koen Kostons kwam in de ploeg. MVV liet zich niet uit zijn evenwicht halen door die wissels en in de 65ste minuut stond de 3-0 op het scorebord. Een aanval werd door Joeri Schroijen doeltreffend afgerond en de linksbuiten tekende voor zijn tweede van de avond.

Tegentreffer
Helmond Sport deed iets terug, 3-1. Even kwam de ploeg van Fuat Usta onder druk te staan, maar toen de 4-1 viel in de 85ste minuut door Anthony van den Hurk was het verzet definitief gebroken. Thijmen Goppel raakte in de laatste minuut nog de lat.

De vijfde seizoenzege was een feit, maar een kritische evaluatie kan deze zege niet voorkomen. MVV begint aan de winterstop op de 15de plek, net boven Roda JC, met 19 punten uit 20 duels.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen