Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV sleept op de valreep drie punten in de wacht

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 16:00

MVV heeft aan de wedstrijd tegen Jong Ajax drie punten overgehouden.

Invaller Jordy Croux scoorde in de slotfase de winnende treffer in een duel dat in een gelijkspel dreigde te eindigen.

Felle start
De Maastrichtenaren begonnen fel en kregen in de eerste minuut al een kansje via Van den Hurk, maar de Ajax-goalie ving de kopbal. Ook de jonge Ajacieden lieten zich niet onbetuigd en probeerden in de openingsfase via Danilo Pereira de MVV-verdediging te verschalken, maar Koopmans greep kundig in.

In rook op
In de achtste minuut zorgde aanvoerder Teun Bijleveld voor gevaar, maar hij kwam in vrije positie niet tot een schot. Bij een aanval van MVV kreeg Kostons de bal van Schroijen. Hij omspeelde een Ajacied, maar raakte daarna een inglijdende Amsterdamse speler en zag zijn kans in rook opgaan.

Net niet
In de 19de minuut kwamen de Maastrichtenaren goed weg toen Koopmans tijdig uitkwam en de aanstormende Jensen van een doelpunt beroofde. Halverwege de wedstrijd leek Kostons de MVV-ers op voorsprong te brengen uit een voorzet van Gunst, maar hij kwam met zijn hoofd net niet bij de bal.

Zonder resultaat
De Maastrichtenaren bleven aanvallen, maar de bal verdween niet in het Amsterdamse doel. De bezoekers hadden vaak de bal, maar slaagden er evenmin in de bal in de touwen te krijgen. Een aanval enkele minuten voor het einde van de eerste helft leverde de Maastrichtenaren een hoekschop op, maar het kopballetje van Vermijl was te zacht en werd door doelman Kotarski onschadelijk gemaakt.

Buitenspel
Op slag van rust kreeg Lavalée een grote kans, maar zijn kopbal uit de voorzet van Houben werd ternauwernood gesmoord. Na de hervatting trok MVV direct ten aanval, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel voor Van den Hurk.

Goed weggekomen
Vijf minuten later werd een gevaarlijke voorzet van Lang op het nippertje weggewerkt. Een schot van Perr Schuurs verdween kort daarna naast het Maastrichtse doel. Jong Ajax werd gevaarlijker. Een slim passje van Teun Bijleveld verdween via de voet van Lang in het zijnet en schot van Pereira uit een lage voorzet van Ché Nunnely werd door Koopmans gestopt.

Bloedeloos
MVV probeerde de stand te veranderen, maar de Ajax-verdediging werkte een schot van Van den Hurk tot hoekschop. De wedstrijd dreigde in een bloedeloos gelijkspel te eindigen. Invaller Nicolas-Gerrit Kühn, maar zijn schot landde recht in de handen van doelman Koopmans en ook een schot van Botman werd door de Maastrichtse goalie in de slotfase gestopt.

Croux scoort
Kort voor het einde mochten de Geusselt-bewoners dan toch juichen toen invaller Jordy Croux voor de Sterrendragers scoorde. Nadat Ajax een geweldige kans om zeep geholpen had, schoot hij de bal in het Amsterdamse doel.

MVV hielde in de resterende (blessure)minuten stand en pakte drie belangrijke punten voor deelname aan de play offs.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen