Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV roemloos ten onder in Waalwijk

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 22:03

MVV heeft vrijdagavond met 3-1 verloren bij RKC. De Maastrichtenaren schoten aanvallend te kort en waren verdedigend niet machtig genoeg om de Waalwijkse aanvallen onschadelijk te maken.

Direct vanaf de aftrap creëerde de thuisclub een grote kans. Dylan Seys mocht in vrijstaande positie de bal op de pantoffel nemen, maar volleyde over.

Onnodig
Nadat Marnick
Vermijl geblesseerd naar de kant was gegaan en Hawbir Moustafa zijn plek had ingenomen, kwam MVV tamelijk onverwacht en vrij onnodig op achterstand. In de 37ste minuut maakte rechtsback Maxime Gunst geen goede indruk en tekende Seys namens RKC voor de 1-0.

Ongevaarlijk
Een paar minuten later ontsnapte de ploeg van trainer Ron Elsen aan een grotere achterstand toen Kevin Vermeulen alleen voor Luuk
Koopmans opdook, maar een ingreep van Luc Mares voorkwam erger. De Maastrichtse ploeg ging rusten met die 1-0 achterstand. De eindpass was niet goed genoeg, waardoor de MVV'ers nooit echt gevaarlijk werden voor het vijandelijke doel.

Foto: Orange Pictures

Erger voorkomen
Elsen bracht na rust aanvaller Dogan
Golpek voor verdediger Gunst. Maar dat betekende niet dat MVV vaker voor het doel van de thuisploeg te vinden was. Integendeel: Dimitri Lavalée voorkwam erger in de 70e minuut, toen hij de bal van de doellijn werkte. Vijf minuten later was het dan toch raak en werd het 2-0. Aanvoerder Kevin Vermeulen leek het duel voortijdig in het slot te gooien.

Aansluitingstreffer
Toch werd het nog een levendige slotfase omdat MVV de aansluitingstreffer scoorde. Anthony van den Hurk verkleinde tot 2-1 in de 78ste minuut. Verdediger Mares kopte bovendien een minuutje of twee later de bal op de lat.

Beslist
Het bleef spannend, tot de 87ste minuut: de beide buitenspelers van RKC stormden op naar het MVV-doel en Emil Hansson besliste de wedstrijd in het nadeel van de Maastrichtse club.

Met 32 punten uit 17 wedstrijden staan de Sterrendragers voorlopig elfde op de ranglijst.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen