Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV roemloos ten onder in Waalwijk

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 22:03

MVV heeft vrijdagavond met 3-1 verloren bij RKC. De Maastrichtenaren schoten aanvallend te kort en waren verdedigend niet machtig genoeg om de Waalwijkse aanvallen onschadelijk te maken.

Direct vanaf de aftrap creëerde de thuisclub een grote kans. Dylan Seys mocht in vrijstaande positie de bal op de pantoffel nemen, maar volleyde over.

Onnodig
Nadat Marnick
Vermijl geblesseerd naar de kant was gegaan en Hawbir Moustafa zijn plek had ingenomen, kwam MVV tamelijk onverwacht en vrij onnodig op achterstand. In de 37ste minuut maakte rechtsback Maxime Gunst geen goede indruk en tekende Seys namens RKC voor de 1-0.

Ongevaarlijk
Een paar minuten later ontsnapte de ploeg van trainer Ron Elsen aan een grotere achterstand toen Kevin Vermeulen alleen voor Luuk
Koopmans opdook, maar een ingreep van Luc Mares voorkwam erger. De Maastrichtse ploeg ging rusten met die 1-0 achterstand. De eindpass was niet goed genoeg, waardoor de MVV'ers nooit echt gevaarlijk werden voor het vijandelijke doel.

Foto: Orange Pictures

Erger voorkomen
Elsen bracht na rust aanvaller Dogan
Golpek voor verdediger Gunst. Maar dat betekende niet dat MVV vaker voor het doel van de thuisploeg te vinden was. Integendeel: Dimitri Lavalée voorkwam erger in de 70e minuut, toen hij de bal van de doellijn werkte. Vijf minuten later was het dan toch raak en werd het 2-0. Aanvoerder Kevin Vermeulen leek het duel voortijdig in het slot te gooien.

Aansluitingstreffer
Toch werd het nog een levendige slotfase omdat MVV de aansluitingstreffer scoorde. Anthony van den Hurk verkleinde tot 2-1 in de 78ste minuut. Verdediger Mares kopte bovendien een minuutje of twee later de bal op de lat.

Beslist
Het bleef spannend, tot de 87ste minuut: de beide buitenspelers van RKC stormden op naar het MVV-doel en Emil Hansson besliste de wedstrijd in het nadeel van de Maastrichtse club.

Met 32 punten uit 17 wedstrijden staan de Sterrendragers voorlopig elfde op de ranglijst.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen