Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-pupillen genadeloos onderuit tegen Ajax-jeugd: 50-1

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 11:27

De spelers van MVV onder de twaalf jaar zijn zaterdag flink onderuit gegaan in Amsterdam.

Hun leeftijdsgenoten van Ajax scoorden maar liefst 50 keer op sportcomplex De Toekomst, zo meldt de club. MVV maakte daarentegen slechts een goal.

Uitzonderlijk
Hoewel een score van 50-1 uitzonderlijk is, is het niet de eerste keer dat de pupillen van MVV met een groot verschil in score verliezen. Zo verloren ze eerder van Brabant United met 3-13 en van Fortuna Sittard met 3-10.

Twin Games
De jeugdspelers namen deel aan Twin Games. Dat is een concept in het jeugdvoetbal waarbij de teams worden opgesplitst. Er worden dan twee wedstrijden gespeeld zodat spelers meer speelminuten krijgen. Ook spelen ze op kleinere velden en is er daardoor meer balcontact. Daarnaast zijn de spelregels anders. Zo mag een bal vanaf de zijkant niet ingegooid worden, maar moeten de spelers dribbelen. Verder moeten de spelers wisselen van positie.

De uitslagen van beide duels worden bij elkaar opgeteld om tot de eindscore te komen.

Verschil
Technisch directeur van MVV, Ron Elsen, noemt de uitslag 'bizar hoog'. Het ging om vier wedstrijden van ongeveer 18 minuten, zo legt hij uit. De resultaten daarvan zijn bij elkaar opgeteld. "Het grote verschil zit in de classificatie van de clubs. MVV heeft een regionale status en Ajax heeft de status van internationale topclub. MVV moet vergeleken worden met gelijksoortige clubs, zoals Roda JC, VVV en Fortuna Sittard. MVV acteerde hier op een level waar het niet thuis hoort."

Wisselende reacties
Op social media wordt er wisselend gereageerd op de uitslag. Verschillende mensen vinden dat kinderen van die leeftijd in bescherming moeten worden genomen. Anderzijds wordt er gezegd dat dit een ervaring is die erbij hoort.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen