Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-pupillen genadeloos onderuit tegen Ajax-jeugd: 50-1

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 11:27

De spelers van MVV onder de twaalf jaar zijn zaterdag flink onderuit gegaan in Amsterdam.

Hun leeftijdsgenoten van Ajax scoorden maar liefst 50 keer op sportcomplex De Toekomst, zo meldt de club. MVV maakte daarentegen slechts een goal.

Uitzonderlijk
Hoewel een score van 50-1 uitzonderlijk is, is het niet de eerste keer dat de pupillen van MVV met een groot verschil in score verliezen. Zo verloren ze eerder van Brabant United met 3-13 en van Fortuna Sittard met 3-10.

Twin Games
De jeugdspelers namen deel aan Twin Games. Dat is een concept in het jeugdvoetbal waarbij de teams worden opgesplitst. Er worden dan twee wedstrijden gespeeld zodat spelers meer speelminuten krijgen. Ook spelen ze op kleinere velden en is er daardoor meer balcontact. Daarnaast zijn de spelregels anders. Zo mag een bal vanaf de zijkant niet ingegooid worden, maar moeten de spelers dribbelen. Verder moeten de spelers wisselen van positie.

De uitslagen van beide duels worden bij elkaar opgeteld om tot de eindscore te komen.

Verschil
Technisch directeur van MVV, Ron Elsen, noemt de uitslag 'bizar hoog'. Het ging om vier wedstrijden van ongeveer 18 minuten, zo legt hij uit. De resultaten daarvan zijn bij elkaar opgeteld. "Het grote verschil zit in de classificatie van de clubs. MVV heeft een regionale status en Ajax heeft de status van internationale topclub. MVV moet vergeleken worden met gelijksoortige clubs, zoals Roda JC, VVV en Fortuna Sittard. MVV acteerde hier op een level waar het niet thuis hoort."

Wisselende reacties
Op social media wordt er wisselend gereageerd op de uitslag. Verschillende mensen vinden dat kinderen van die leeftijd in bescherming moeten worden genomen. Anderzijds wordt er gezegd dat dit een ervaring is die erbij hoort.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen