Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-pupillen genadeloos onderuit tegen Ajax-jeugd: 50-1

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 11:27

De spelers van MVV onder de twaalf jaar zijn zaterdag flink onderuit gegaan in Amsterdam.

Hun leeftijdsgenoten van Ajax scoorden maar liefst 50 keer op sportcomplex De Toekomst, zo meldt de club. MVV maakte daarentegen slechts een goal.

Uitzonderlijk
Hoewel een score van 50-1 uitzonderlijk is, is het niet de eerste keer dat de pupillen van MVV met een groot verschil in score verliezen. Zo verloren ze eerder van Brabant United met 3-13 en van Fortuna Sittard met 3-10.

Twin Games
De jeugdspelers namen deel aan Twin Games. Dat is een concept in het jeugdvoetbal waarbij de teams worden opgesplitst. Er worden dan twee wedstrijden gespeeld zodat spelers meer speelminuten krijgen. Ook spelen ze op kleinere velden en is er daardoor meer balcontact. Daarnaast zijn de spelregels anders. Zo mag een bal vanaf de zijkant niet ingegooid worden, maar moeten de spelers dribbelen. Verder moeten de spelers wisselen van positie.

De uitslagen van beide duels worden bij elkaar opgeteld om tot de eindscore te komen.

Verschil
Technisch directeur van MVV, Ron Elsen, noemt de uitslag 'bizar hoog'. Het ging om vier wedstrijden van ongeveer 18 minuten, zo legt hij uit. De resultaten daarvan zijn bij elkaar opgeteld. "Het grote verschil zit in de classificatie van de clubs. MVV heeft een regionale status en Ajax heeft de status van internationale topclub. MVV moet vergeleken worden met gelijksoortige clubs, zoals Roda JC, VVV en Fortuna Sittard. MVV acteerde hier op een level waar het niet thuis hoort."

Wisselende reacties
Op social media wordt er wisselend gereageerd op de uitslag. Verschillende mensen vinden dat kinderen van die leeftijd in bescherming moeten worden genomen. Anderzijds wordt er gezegd dat dit een ervaring is die erbij hoort.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen