Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV pakt in slotfase volle buit tegen Almere City

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 21:54

MVV heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Almere City drie heel belangrijke punten gepakt. Hoewel de ploeg zeven minuten voor het einde nog met 2-1 achterstond, werd het uiteindelijk 3-2 voor de Maastrichtenaren.

De wedstrijd in De Geusselt stond in het teken van het supportersprotest dat was aangekondigd. De supporters van de Angel Side bleven uit onvrede met het beleid van de club de eerste tien minuten weg. Net op het moment dat Anthony van den Hurk de thuisploeg op voorsprong schoot, ontvouwde de fanatieke aanhang een spandoek waarop trainer Fuat Usta, technische man Ron Elsen en algemeen directeur Paul Penders de boodschap treken om te vertrekken.

Lees ook: Supportersprotest MVV: Tribunes eerste tien minuten leeg

Hand boven het hoofd
De achterban verwijt het drietal vriendjespolitiek en niet op te treden als dat nodig is. "In plaats daarvan wordt iedereen de hand boven het hoofd gehouden", zo lieten de supporters weten die zich de hele wedstrijd nadrukkelijk lieten horen. De spelers op het veld waren vooral bezig om eindelijk weer eens drie punten te paken. De laatste overwinning dateerde alweer van 1 september, precies twee maanden geleden Toen werd Roda in eigen huis met 1-0 verslagen. In de daarop volgende wedstrijden pakte MVV welgeteld drie punten. De ploeg was daardoor afgezakt naar de voorlaatste plek op de ranglijst.

Voorsprong
Van den Hurk bracht zijn ploeg al na elf minuten op voorsprong, al vond tegenstander Almere dat er sprake was van hands en tekende protest aan. Diezelfde Van den Hurk had niet veel later de kans om de voorsprong te vergroten, maar dat schot werd door Almere-doelman Joshua Smits uit het doel getikt. Daarna kreeg Joeri Schroijen twee goede mogelijkheden, maar de bal ging naast of werd gepakt door de doelman. Vlak voor rust was het Thijmen Goppel die het kon afmaken, maar ook dat lukte niet.

Thibaut van Acker (MVV) kopt op de paal
MVV-speler Thibaut van Acker kopt op de paal
Foto: Beeldbank Limburg

Protest
Daardoor ging MVV de kleedkamers opzoeken met slechts een 1-0 voorsprong. Ook na de pauze had MVV de betere kansen, maar de bal ging niet meer in de touwen bij doelman Smits. Onder andere Thibaut van Acker kopte tegen de paal. Aan de andere kant was het Yoeri Loen die met een schot in de kruising de stand gelijk trok: 1-1. Geheel tegen de verhouding in scoorde Niek Vosebelt, die koud in het veld stond, de 1-2.

Penalty
MVV probeerde dat nog om te buigen, maar moest tot de 89ste minuut wachten. De ploeg kreeg een penalty na een overtreding op Schroijen en Van den Hurk verzilverde de strafschop. Een punt leek het meest haalbare, maar gesteund door de aanhang bleef MVV knokken. In blessuretijd was het Anwar Bensabouh die zijn eigen doelman verschalkte en zorgde dat de punten in Maastricht bleven.

Door de winst is MVV twee plaatsen gestegen op de ranglijst.

MVV-speler Joeri Schroijen
Joeri Schroijen juicht na de 3-2 van MVV tegen Almere City
Foto: Beeldbank Limburg
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen