Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV pakt in slotfase drie punten bij Telstar

Geplaatst opzondag 13 september 2020 - 22:04

MVV Maastricht heeft na de dramatische nederlaag van een week eerder van Telstar gewonnen. In Velsen-Zuid werd het 1-2 voor de Maastrichtenaren.

De Maastrichtenaren begonnen de wedstrijd met een vijfmansverdediging en mochten in de tweede minuut een vrije trap nemen. Die leverde niets op. Tien minuten later probeerde Gaston Salasiwa Jelle Duin met een lange bal te bereiken, maar slaagde daar niet in. MVV was in de aanvangsfase gretig, maar de storm luwde al vrij snel. Telstar nam daarna het initiatief.

Kattensprong
Halverwege de eerste helft zag Joy-Lance Mickels dat doelman Schendelaar wat ver van zijn doel stond, maar zijn schot van afstand haalde niets uit. Kort daarna redde doelman Bill Lathouwers met een kattensprong MVV een inzet van Glynor Plet. Hij rondde daarmee een aanval van Vincent regeling af. Telstar zette druk en Daniel Adshead probeerde door de verdediging van MVV te breken. Hij hield daar een hoekschop aan over.

Verrassen
Na een half uur probeerde de mee opgekomen Shayne Pattynama een aanval af te ronden, maar zijn schot verdween over het doel. Kort daarna probeerde Jelle Duin van afstand de ver uit zijn doel gekomen keeper Jasper Schendelaar van Telstar te verrassen. Zonder resultaat.

MVV op voorsprong
Zes minuten voor rust was Telstar dicht bij een doelpunt. Ilias Bronkhorst kreeg de bal van Siebe Vandermeulen, maar hij kopte over het Maastrichtse doel. Even later ging Vandermeulen na een spaarzame aanval van MVV in het strafschopgebied in de fout tegen Joy-Lance Mickels. Scheidsrechter Bijl was onverbiddelijk en wees naar de stip. Jelle Duin verzilverde de strafschop door doelman Schendelaar op het verkeerde been te zetten: 0-1 .Dat was ook de ruststand.

Penalty gestopt
Direct na de hervatting trok Telstar ten aanval om de achterstand weg te werken. Een schot van Pattaynama werd door de MVV-verdediging weggewerkt. Even later kreeg Plet in het strafschopgebied een duw in de rug van Luc Mares. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, maar Lathouwers tikte het schot van Plet uit de rechterhoek.

Belegeren
Telstar bleef MVV belegeren, maar kansen leverde dat vooralsnog niet op. In de 64e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Plet krijgt de bal van Pattynama en werkt de bal in de Maastrichtse touwen: 1-1. MVV had nauwelijks afgetrapt of er volgde een voorzet van Pattynama op Bronkhorst. Zijn schot ging naast. Een voorzet van Adshead raakte via Bronkhorst de achterkant van het hoofd van Lathouwers. Ook MVV probeerde op voorsprong te komen. Een schot van Luc Mares werd door de Telstar tot hoekschop verwerkt en aan de overkant stompte Lathouwers een voorzet van Pattynama met de vuisten weg. MVV counterde, maar doelman Schendelaar reageerde alert en voorkwam een voorsprong voor MVV.

Drie punten
Plet kreeg een kwartier voor tijd een strakke voorzet van Pattynama, maar hij kon de bal van dichtbij niet binnenwerken. Zijn schot ging over. De Noord-Hollanders bleven drukken. Vijf minuten voor tijd was Plet dichtbij een treffer. Hij werd aangespeeld door Welat Cagro, maar zijn kopbal belandde op de lat. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam MVV op 1-2. Koen Kostons scoorde uit een voorzet van invaller Joeri Schroijen. Die treffer bleek goed voor drie punten.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen