Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV pakt punt tegen Cambuur Leeuwarden

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 22:39

MVV heeft zich vrijdagavond tekort gedaan tegen Cambuur Leeuwarden. De Maastrichtenaren hadden de betere kansen, maar kwamen niet tot scoren.

In de eigen Geusselt werd het 0-0 tegen de club uit Friesland. Zo pakte MVV na vier nederlagen op rij weer eens een punt.

Nederlagen
Na een rustig begin nam de ploeg van Fuat Usta het initiatief. Dat resulteerde in de 22ste minuut tot de eerste grote kans. Anthony van den Hurk leek de openingstreffer op de voet te hebben. Na een goede voorzet van Jerom Deom kon Van den Hurk niet vol uithalen.

Betere kansen
Thijmen Goppel nam daarna Cambuur-goalie Sonny Stevens onder vuur, maar het schot van de ADO-huurling ging hoog over. In de 34ste minuut zorgde de thuisploeg wederom voor gevaar. Van den Hurk hield het overzicht en legde goed af op Joshua Holtby. Het schot van de Duitser ging via de voet van een Cambuur-verdediger over de goal. De Friezen kwamen amper in het stuk voor. Op een afzwaaier van Jordy van Deelen na bleven grote kansen voor Cambuur uit, waardoor na 45 minuten voetballen een stand van 0-0 op het scorebord stond.

Foto: Beeldbank Limburg

Tweede helft
MVV kwam goed uit de kleedkamer. Dat resulteerde na vijf minuten in de eerste kans. Na een goed uitgespeelde aanval werd Goppel in stelling gebracht, maar zijn inzet werd geblokt. Een minuut later mocht Deom afdrukken. Cambuur-keeper Stevens hield met een fraaie reflex zijn goal schoon.

Kans Goppel
Na verdedigend prutswerk van Van Deelen kon Goppel alleen op doelman Stevens afgaan. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Pas in de 59ste minuut kwamen de Friezen weer eens in de buurt van MVV-keeper Nigel Bertrams. De keeper hoefde niet in actie te komen. Het schot van Issa Kallon ging ver naast.

Slotoffensief
MVV opende met nog een kwartier op de klok het slotoffensief. Stevens was kansloos bij een vrije trap van Holtby, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Vervolgens bracht Goppel de in het veld gekomen Nino Everaers in stelling, maar hij kon net niet bij de bal komen. Daarna werden er geen kansen meer gecreëerd en bleef het 0-0.

Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl


Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen