Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV pakt punt tegen Cambuur Leeuwarden

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 22:39

MVV heeft zich vrijdagavond tekort gedaan tegen Cambuur Leeuwarden. De Maastrichtenaren hadden de betere kansen, maar kwamen niet tot scoren.

In de eigen Geusselt werd het 0-0 tegen de club uit Friesland. Zo pakte MVV na vier nederlagen op rij weer eens een punt.

Nederlagen
Na een rustig begin nam de ploeg van Fuat Usta het initiatief. Dat resulteerde in de 22ste minuut tot de eerste grote kans. Anthony van den Hurk leek de openingstreffer op de voet te hebben. Na een goede voorzet van Jerom Deom kon Van den Hurk niet vol uithalen.

Betere kansen
Thijmen Goppel nam daarna Cambuur-goalie Sonny Stevens onder vuur, maar het schot van de ADO-huurling ging hoog over. In de 34ste minuut zorgde de thuisploeg wederom voor gevaar. Van den Hurk hield het overzicht en legde goed af op Joshua Holtby. Het schot van de Duitser ging via de voet van een Cambuur-verdediger over de goal. De Friezen kwamen amper in het stuk voor. Op een afzwaaier van Jordy van Deelen na bleven grote kansen voor Cambuur uit, waardoor na 45 minuten voetballen een stand van 0-0 op het scorebord stond.

MVV - Cambuur Leeuwarden (11 okt 2019)
Foto: Beeldbank Limburg

Tweede helft
MVV kwam goed uit de kleedkamer. Dat resulteerde na vijf minuten in de eerste kans. Na een goed uitgespeelde aanval werd Goppel in stelling gebracht, maar zijn inzet werd geblokt. Een minuut later mocht Deom afdrukken. Cambuur-keeper Stevens hield met een fraaie reflex zijn goal schoon.

Kans Goppel
Na verdedigend prutswerk van Van Deelen kon Goppel alleen op doelman Stevens afgaan. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Pas in de 59ste minuut kwamen de Friezen weer eens in de buurt van MVV-keeper Nigel Bertrams. De keeper hoefde niet in actie te komen. Het schot van Issa Kallon ging ver naast.

Slotoffensief
MVV opende met nog een kwartier op de klok het slotoffensief. Stevens was kansloos bij een vrije trap van Holtby, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Vervolgens bracht Goppel de in het veld gekomen Nino Everaers in stelling, maar hij kon net niet bij de bal komen. Daarna werden er geen kansen meer gecreƫerd en bleef het 0-0.

MVV - Cambuur Leeuwarden (11 okt 2019)
Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl


Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen