Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV pakt op nippertje volle buit in Wijdewormer: 2-3

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:55

MVV Maastricht houdt uitzicht op een plekje in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Het team van Ron Elsen troefde vrijdagavond, na acht wedstrijden zonder overwinning, Jong AZ af: 2-3.

Via een strafschop in de 89ste minuut bezorgde invaller Joeri Schroijen MVV de zwaarbevochten volle buit.

Kostons
Op het trainingscomplex bij Jong AZ was de eerste kans voor Tuur Houben. Hij onderschepte de bal op de helft van de tegenstander, zijn boogbal werd nog net onder de lat weggetikt door doelman Rody de Boer. De MVV-treffer kwam er wel even later wel toen Koen Kostons een voorzet van linksback Dimitri Lavalée achter de Jong AZ-doelman kopte: in de 21ste minuut stond het daarmee 0-1.

Teruggedrongen
MVV wilde meteen doordrukken, maar dat lukte de Maastrichtse ploeg niet. De thuisploeg nam het initiatief weer in handen en MVV probeerde het via uitvallen. De rood-wittten werden teruggedrongen en slaagden er niet in om de bal in de ploeg te houden. Jong AZ kreeg een aantal mogelijkheden zonder echt grote kansen te creëren.

Van de lijn
Ook in de tweede helft hadden de ploegen het moeilijk om de bal langere tijd naar de juiste kleur te spelen. Wel lag het tempo iets hoger. Houben en Marnick
Vermijl kregen kansjes maar hun pogingen strandden. Een corner van Jerome Deom kreeg via Anthony van den Hurk een vervolg, maar de bal werd van de doellijn gehaald.

Lavalée weer aan de basis
De goal viel aan de andere kant: Jamie Jacobs scoorde de gelijkmaker. De 1-1 werd meteen gevolgd door een bal van Jeremy Helmer op de paal. MVV zwijnde zodoende en niet veel later behoedde Koopmans zijn ploeg weer voor een achterstand. Vervolgens kwam Schroijen de onzichtbare Asumah Abubakar vervangen. Jong AZ dacht aan meer, maar het was wederom Lavalée die aan de basis lag van de 1-2. Nu kwam zijn steekballetje bij Anthony van den Hurk en de spits rondde goed af.

Driepunter
Toch was de buit nog niet binnen en opnieuw leek het MVV niet te lukken om na acht wedstrijden zonder winst, een keer de zege én dus de drie punten binnen te harken. Goudmijn leek goud waard te zijn voor zijn ploeg door de gelijkmaker de kruising in te jagen voor 2-2. De Maastrichtse driepunter kwam er toch toen Houben in de zestien werd neergelegd. Joeri Schroijen hield het hoofd koel en scoorde vanaf elf meter: 2-3.

Jong Ajax
Komende maandag speelt
MVV in de Geusselt tegen Jong Ajax. Ook dan zijn drie punten gevraagd, willen de Maastrichtenaren kans blijven maken op playoffs. MVV heeft nu 50 punten uit 35 wedstrijden en staat daarmee dertiende.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen