Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV op tandvlees naar gelijkspel, paal zit late zege dwars

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 20:48

Drie dagen na de midweekse uitschakeling in de KNVB Beker heeft MVV Maastricht zich in de Keuken Kampioen Divisie naar een 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport geknokt.

De ploeg van trainer Darije Kalezic gaf een vroege voorsprong uit handen, maar mocht gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. In de slotfase ging MVV bijna alsnog met de volle buit aan de haal.

Penalty
De Maastrichtenaren begonnen goed aan het duel. Koen Kostons wist in de vierde minuut een lange bal nét niet af te ronden, maar vijf minuten later viel de openingstreffer alsnog. MVV mocht niet klagen dat arbiter Nick Smit de bal op de penaltystip legde na een vermeende charge van Sander Vereijken, waarna Joeri Schroijen de penalty verzilverde. Via de handen van de uit Ysselsteyn afkomstige Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel was de 1-0 een feit.

Havekotte pareert
In het vervolg van de eerste helft was Helmond Sport, getraind door de Bornse coach Wil Boessen, de gevaarlijkste ploeg van de twee. Zo moest MVV-goalie Mike Havekotte inzetten van Lance Duijvestijn en Karim Loukili pareren, wat de doelman met verve deed. MVV loerde op de omschakeling, maar wist voor het rustsignaal weinig uit te richten.

Onvermijdelijk
Dat spelbeeld bleef ook in de tweede helft gehandhaafd. Een tegentreffer bleek voor MVV onvermijdelijk en ondanks dat Havekotte nog een handschoen tegen de kopbal van Duijvestijn zette, lag de 1-1 in de 67ste minuut in de touwen. Het aanvallend onmachtige MVV stak na de gelijkmaker wat vaker de middenlijn over, wat leidde tot kansjes voor Luc Mares en Jerome Déom.

Paal
In de laatste fase van het duel bleek de thuisploeg, die 120 minuten bekervoetbal zichtbaar in de benen had, niet in staat een slotoffensief te ontketenen. Toch kwam er nog één kans voor MVV, dat enkele centimeters van de overwinning verwijderd bleek en bleef: in de 95ste minuut had Kürsad Sürmeli een knappe kopbal in huis, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Het bleef daardoor 1-1.

Zeventiende
MVV blijft de nummer zeventien in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Kalezic heeft nu 17 punten uit 21 duels. Volgende week wacht de Sterrendragers een loodzware opgave: dan staat een uitwedstrijd tegen koploper SC Cambuur op de rol.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen