Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV niet vervolgd voor racistische spreekkoren van supporter

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 13:54

MVV wordt niet vervolgd voor discriminerende uitingen van een supporter van de Maastrichtenaren tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur Leeuwarden.

Dat blijkt uit onderzoek van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Wedstrijd stilgelegd
Tijdens de wedstrijd begin september liet scheidsrechter Sander van der Eijk bij het begin van de tweede helft omroepen dat bij racistische uitingen de wedstrijd zou worden stilgelegd. Vooral aanvaller Issa Kallon van Cambuur moest het ontgelden.

Lees ook: Onderzoek KNVB naar racistische spreekkoren MVV

Tuchtrechtelijk onderzoek
Volgens de aanklager heeft een supporter van de Maastrichtenaren 'zich mogelijk discriminerend uitgelaten'. MVV had dit niet voorkomen, zo stelt de aanklager. "Daarnaast heeft MVV volledig meegewerkt aan het tuchtrechtelijk onderzoek." Voetbalclubs kunnen tuchtrechtelijk worden vervolgd als blijkt dat zij tijdens de wedstrijden onvoldoende maatregelen hebben getroffen om dit soort zaken te voorkomen. Dat is in het geval van MVV dus niet het geval.

MVV laat weten dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de supporter.

Lees ook: MVV: één supporter riep iets naar Cambuur-speler Kallon

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen