Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV niet langs Jong Utrecht

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 22:12

MVV blijft kwakkelen. De ploeg van trainer Fuat Usta speelde in Maastricht gelijk tegen Jong FC Utrecht. Het werd 1-1.

MVV begon aardig en zette de talenten van FC Utrecht direct vast.

Kans verkeken
De Maastrichtse ploeg zocht via de flanken spits Anthony van den Hurk. Die werd in eerste instantie niet gevonden, wel Joeri Schroijen. Die controleerde de bal niet goed en dus was de eerste mogelijkheid in de vijfde minuut verkeken.

Onnauwkeurig
MVV speelde onnauwkeurig waardoor aanvallen in de kiem werden gesmoord of waardoor de laatste pass niet aankwam. Dat was na zo'n 25 minuten ook het geval toen uit een counter Van den Hurk in het strafschopgebied net niet bij de bal kwam. Daar stond een goede poging van Jong Utrecht tegenover, maar het schot van Velenas ging voorlangs. Het tempo zakte en MVV kwam amper nog voor het doel.

Video: L1

Profiteren
Jong FC Utrecht profiteerde voor rust van de slordigheid van de Maastrichtenaren en kwam op 0-1 in de 37e min. Spits Jonas Arweiler rondde zelf een opgezette aanval met Eros Maddy af.

Goede fase
Fuat Usta wisselde bij het begin van de tweede helft Koen Kostons voor Serhat Kot. De eerste mogelijkheid was, net als in het begin van de wedstrijd, voor Joeri Schroijen. Zijn schot ging over. MVV had een goede fase. Een kopbal van Luc Mares ging naast. Jong Utrecht was gevaarlijk via de counter. De thuisclub sloeg de schrik om het hart toen Utrecht-aanvoerder Mitchell van Rooijen door de defensie soleerde en teamgenoot Maddy net niet bij de bal kon.

Binnenkoppen
Daarna had Schroijen opnieuw zijn vizier te hoog afgesteld, net als invaller Kot. Usta probeerde met de wissel Urho Nissilä voor Luc Mares meer aanvallende impulsen en het initiatief terug te krijgen. Dat lukte niet veel later. Een voorzet van rechts door Thijmen Goppel werd in de 79e minuut binnengekopt door Anthony van den Hurk.

MVV wilde meer dan het ene puntje, maar moest tevreden zijn met het gelijkspel. Arweiler was in de extra tijd nog gevaarlijk voor Jong FC Utrecht en MVV appelleerde voor een strafschop, maar scheidsrechter Bos wilde daar niet aan: 1-1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen