Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV niet langs Jong Utrecht

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 22:12

MVV blijft kwakkelen. De ploeg van trainer Fuat Usta speelde in Maastricht gelijk tegen Jong FC Utrecht. Het werd 1-1.

MVV begon aardig en zette de talenten van FC Utrecht direct vast.

Kans verkeken
De Maastrichtse ploeg zocht via de flanken spits Anthony van den Hurk. Die werd in eerste instantie niet gevonden, wel Joeri Schroijen. Die controleerde de bal niet goed en dus was de eerste mogelijkheid in de vijfde minuut verkeken.

Onnauwkeurig
MVV speelde onnauwkeurig waardoor aanvallen in de kiem werden gesmoord of waardoor de laatste pass niet aankwam. Dat was na zo'n 25 minuten ook het geval toen uit een counter Van den Hurk in het strafschopgebied net niet bij de bal kwam. Daar stond een goede poging van Jong Utrecht tegenover, maar het schot van Velenas ging voorlangs. Het tempo zakte en MVV kwam amper nog voor het doel.

Video: L1

Profiteren
Jong FC Utrecht profiteerde voor rust van de slordigheid van de Maastrichtenaren en kwam op 0-1 in de 37e min. Spits Jonas Arweiler rondde zelf een opgezette aanval met Eros Maddy af.

Goede fase
Fuat Usta wisselde bij het begin van de tweede helft Koen Kostons voor Serhat Kot. De eerste mogelijkheid was, net als in het begin van de wedstrijd, voor Joeri Schroijen. Zijn schot ging over. MVV had een goede fase. Een kopbal van Luc Mares ging naast. Jong Utrecht was gevaarlijk via de counter. De thuisclub sloeg de schrik om het hart toen Utrecht-aanvoerder Mitchell van Rooijen door de defensie soleerde en teamgenoot Maddy net niet bij de bal kon.

Binnenkoppen
Daarna had Schroijen opnieuw zijn vizier te hoog afgesteld, net als invaller Kot. Usta probeerde met de wissel Urho Nissilä voor Luc Mares meer aanvallende impulsen en het initiatief terug te krijgen. Dat lukte niet veel later. Een voorzet van rechts door Thijmen Goppel werd in de 79e minuut binnengekopt door Anthony van den Hurk.

MVV wilde meer dan het ene puntje, maar moest tevreden zijn met het gelijkspel. Arweiler was in de extra tijd nog gevaarlijk voor Jong FC Utrecht en MVV appelleerde voor een strafschop, maar scheidsrechter Bos wilde daar niet aan: 1-1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen