Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV met hakken over de sloot naar derbywinst

Geplaatst opmaandag 11 april 2016 - 21:57

MVV heeft de derby tegen Fortuna Sittard met 1-2 gewonnen.

Dat betekent dat de Fortunezen de play-offs uit het hoofd kunnen zetten en reisbrochures kunnen gaan inslaan. Voor MVV komt de nacompetitie juist weer een stapje dichterbij.

Voorsprong
Na zes minuten kwamen de gasten na een vloeiende aanval over vijf schijven op voorsprong. Pieter Nys scoorde. Het was bepaald geen hoogstaande wedstrijd. MVV deed in ieder geval nog zijn best om te voetballen, bij
Fortuna was het bar en boos. Toch kregen de Sittardenaren vooral uit dode spelmomenten de beste kansen.

Gelijkmaker
Dat leidde vlak voor rust zowaar tot de gelijkmaker, toen een vrije trap van Raymond Fafiani van richting werd veranderd en MVV-keeper Jo Coppens moest lossen. Verdediger Ferry de Regt was er rap bij om de 1-1 binnen te tikken.

Foto: Bas Quaedvlieg

Kopgoal
Ook de tweede helft schoot MVV uit de startblokken. Binnen een minuut lag de 1-2 achter Ferhat Kaya. Roel Janssen verschalkte zijn eigen doelman met het hoofd. Het was direct het laatste wapenfeit van de bezoekers.

Kansen
I
n een poging van Fortuna om opnieuw langszij te komen, schoot Joeri Schroijen op de lat, moest Coppens gestrekt na een kopbal van Youri Loen en kopte De Regt van dichtbij naast. Dries Saddiki knalde op de paal, maar de drie punten gingen mee naar Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit
Briels onzeker bij Fortuna voor derby met MVV
VVV, MVV en Fortuna voortaan om 23:00 uur op Veronica
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen