Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV met hakken over de sloot naar derbywinst

Geplaatst opmaandag 11 april 2016 - 21:57

MVV heeft de derby tegen Fortuna Sittard met 1-2 gewonnen.

Dat betekent dat de Fortunezen de play-offs uit het hoofd kunnen zetten en reisbrochures kunnen gaan inslaan. Voor MVV komt de nacompetitie juist weer een stapje dichterbij.

Voorsprong
Na zes minuten kwamen de gasten na een vloeiende aanval over vijf schijven op voorsprong. Pieter Nys scoorde. Het was bepaald geen hoogstaande wedstrijd. MVV deed in ieder geval nog zijn best om te voetballen, bij
Fortuna was het bar en boos. Toch kregen de Sittardenaren vooral uit dode spelmomenten de beste kansen.

Gelijkmaker
Dat leidde vlak voor rust zowaar tot de gelijkmaker, toen een vrije trap van Raymond Fafiani van richting werd veranderd en MVV-keeper Jo Coppens moest lossen. Verdediger Ferry de Regt was er rap bij om de 1-1 binnen te tikken.

Foto: Bas Quaedvlieg

Kopgoal
Ook de tweede helft schoot MVV uit de startblokken. Binnen een minuut lag de 1-2 achter Ferhat Kaya. Roel Janssen verschalkte zijn eigen doelman met het hoofd. Het was direct het laatste wapenfeit van de bezoekers.

Kansen
I
n een poging van Fortuna om opnieuw langszij te komen, schoot Joeri Schroijen op de lat, moest Coppens gestrekt na een kopbal van Youri Loen en kopte De Regt van dichtbij naast. Dries Saddiki knalde op de paal, maar de drie punten gingen mee naar Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit
Briels onzeker bij Fortuna voor derby met MVV
VVV, MVV en Fortuna voortaan om 23:00 uur op Veronica
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen