Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV Maastricht wint derde thuiswedstrijd op rij

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 20:52

MVV heeft zijn derde thuisoverwinning op rij te pakken. De Maastrichtenaren wonnen met 2-0 van Telstar. Kursad Sürmeli scoorde vlak na rust en invaller Manuel Angiulli verdubbelde in de slotseconden de score.

De Maastrichtenaren waren het grootste deel van de eerste helft de betere ploeg, maar wisten voor rust de bal niet in het doel van de Witte Leeuwen uit Velsen te krijgen.

Dreiging
Tim Zeegers zorgde in de eerste minuten voor dreiging in het strafschopgebied van Telstar, maar doelman Jasper Schendelaar wist het gevaar te keren. De Telstar-goalie maakte enkele minuten later een afstandsschot van Joy Lance Mickels onschadelijk. De bezoekers kregen na ruim tien minuten hun eerste kans, maar Glynor Plet stond buitenspel. Vincent Regeling kreeg halverwege de eerste helft een kans uit een vrije trap. Hij raakte de bal verkeerd en kopte over het MVV-doel.

Doelpunt afgekeurd
MVV probeerde met man en macht op voorsprong te komen. Joy Lance Mickels kreeg een steekpass van Luc Mares, maar stond volgens de grensrechter buitenspel. Arne Naudts schoot een negental minuten voor rust de bal in het doel, maar de treffer werd afgekeurd omdat Mickels na een sliding van Niels van Wetten hands had gemaakt.

Verdiend op voorsprong
Het bleef 0-0 na 45 minuten voetbal. Vier minuten na de hervatting kwam MVV verdiend op voorpsprong. Uit een vrije trap schoot Kursad Sürmeli de bal in het Telstar-doel. Even later lag de bal opnieuw in de touwen na een blunder van doelman Schendelaar, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Telstar kwam beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mike Havekotte kon een hard schot in de korte hoek van Ozan Kökcü keren. MVV liet zich terugdringen, maar Telstar kon het de Maastrichtenaren niet moeilijk maken. Een vrije trap van Niels van Wetten ging een meter over het doel van Havelkotte en de Maastrichtse doelman was Kökcü te snel af toen deze van afstand aangespeeld werd.

Tien minuten voor het einde zorgde Vincent Regeling in de zestien voor gevaar, maar Mike Havekotte voorkwam de gelijkmaker.

Angiulli scoort in slotseconden
Telstar zette in blessuretijd alles op alles om een punt aan de wedstrijd over te houden en kreeg in de slotminuut via Redouan Taha El Idrissi een prachtkans om gelijk te maken, maar Havekotte redde. In de slotseconde scoorde invaller Manuel Angiulli uit een counter, waarna de wedstrijd met een 2-0 overwinning voor de Maastrichtenaren afgefloten werd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen