Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV Maastricht verspeelt 3-0 voorsprong tegen Jong PSV

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 23:01

MVV Maastricht heeft opnieuw niet kunnen winnen. De Sterrendragers stonden met 3-0 voor tegen Jong PSV, maar zagen de Eindhovenaren laat in de tweede helft nog op 3-3 komen.

Jong PSV begon overtuigend aan de wedstrijd tegen de Sterrendragers. Fode Fofana zette Mike Havekotte aan het werk, maar hij schoot de bal tegen het lichaam van de doelman. Kort daarna redde de doelman ook op een schot van Richard Ledezma.

MVV op voorsprong
MVV kreeg pas na tien minuten een eerste kans, maar de voorzet van Raoul Last was te hoog en buiten bereik van zijn medespelers. De Maastrichtenaren ontworstelden zich aan de druk van de Eindhovense elf en kwamen na een kwartier op voorsprong, toen Arne Naudst de bal uit een voorzet van Raoul Last bij de tweede paal binnentikte.

Jong PSV probeerde de achterstand snel weg te werken, maar zag een vrije trap door de MVV-defensie gekeerd. MVV kreeg meer grip op de wedstrijd. Jerome Deom ging op avontuur, maar zag zijn schot geblokt door een verdediger van Jong PSV. De Maastrichtenaren bleven aanvallen en Jong PSV probeerde het via de counter, maar resultaat leverde dat niet op.

Schroijen scoort in blessuretijd
Vijf minuten voor rust waren de Maastrichtenaren dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Jerome Deom zeilde door de verdediging, zette voor, maar Naudts schoot de bal hoog over. In blessuretijd scoorde Joeri Schroijen uit assist van Arne Naudts dan toch de verdiende 2-0.

Prachtgoal Naudts
De coach van de Eindhovenaren mocht de tweede helft vanaf de tribune volgen na aanmerkingen op de leiding en zag Richard Ledezma voor gevaar zorgen. De bal ging naast. En schot van Shurandy Sambo werd door doelman Havekotte onschadelijk gemaakt. MVV kreeg ruimte en kansen en kreeg na bijna een uur voetbal loon naar werken met een prachtgoal van Arne Naudts. Hij kreeg een voorzet van George McEachran en schoot de bal gecontroleerd in het Eindhovense doel: 3-0.

Tegentreffer
MVV was de baas op het veld, maar Jong PSV kwam door invaller Kristófer Kristinsson uit een counter op 3-1. De Eindhovenaren putten uit dat doelpunt vertrouwen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer, maar die bleef uit omdat doelman Havekotte Fode Fofana de weg naar het doel versperde.

Weer bij de les
MVV leek na die actie weer bij de les en kreeg kansen de voorsprong uit te bouwen. Invaller Timo Stavitski schoot een bal van dichtbij naast. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen via Yorbe Vertessen op 3-2 en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel tot frustratie van de Sterrendragers twee minuten later door ene treffer van Kristinsson. In blessuretijd kregen de Eindhovenaren een corner, die Havekotte ternauwernood over de achterlijn kon werken.

Jong PSV zette in de slotfase alles op alles om de winst te pakken, maar Fofana schoot de bal over het doel en Havekotte redde de meubelen door een schot van Vertessen kort voor het einde onschadelijk te maken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen