Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV Maastricht vecht zich naar gelijkspel bij Jong AZ

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 23:13

MVV Maastricht heeft aan de uitwedstrijd tegen Jong AZ een zwaarbevochten punt overgehouden. De Maastrichtenaren werkten een 3-1 achterstand weg en speelden met 3-3 gelijk. Bij rust stonden de Sterrendragers met 2-1 achter.

MVV maakte vanaf de aftrap in de wedstrijd in Wijdewormer duidelijk voor drie punten te gaan. Na nauwelijks twee minuten hadden de Sterrendragers al twee hoekschoppen genomen, maar geen doel getroffen.

In de tiende minuut probeerde aanvoerder Thibaut van Acker het van afstand, maar de bal ging naast het doel van Jong AZ goalie Beau Reus.

Balverlies
Even later leed Jerome Deom op een klungelige manier balverlies en kwam Jong AZ tegen alle verhoudingen in door Mo Taabouni met 1-0 voor. Diezelfde Taabouni kreeg korte tijd later de bal van Thijs Oosting, trof opnieuw doel en bezorgde MVV in minder dan een kwartier een 2-0 achterstand. De AZ-aanvallers schakelden snel en daar had het team van Darije Kalezic moeite mee.

Aansluittreffer
Halverwege de eerste helft trok MVV weer meer ten aanval en dat leverde na 25 minuten de aansluiting op: 2-1.

Na bijna een half uur spelen moest Oussama Zamouti na een botsing geblesseerd het veld verlaten. Joy-Lance Mickels nam zijn plaats in, zorgde met een knap schot voor gevaar, maar de gelijkmaker bleef uit.

De Maastrichtenaren bleven de aanval zoeken. Joeri Schroijen schoot over het doel en Koen Kostons moest toezien hoe doelman Reus hem te snel af was. Jong AZ zocht vooral via links de aanval, maar de Maastrichtse defensie hield stand. Ruststand 2-1.

Grotere achterstand
In het begin van de tweede helft kregen noch Jong AZ noch de Sterrendragers kansen. AZ kreeg na bijna een uur spelen een vrije trap, maar de bal verdween in de muur. Mickels zag zijn kans om gelijk te maken via de vingertoppen van de Alkmaarse goalie in het zijnet te niet gaan.

In de 63e minuut leek MVV Maastricht op een onoverkomelijke afstand te komen, toen Thijs Oosting een aanval op links met een treffer afrondde en de thuisploeg op 3-1 bracht.

Op jacht naar gelijkmaker
MVV wisselde daarna Waem en Kostons voor Tim Zeegers en Timo Stavitski en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel toen Thibaut van Acker een vrije trap van Mickels in de Alkmaarse touwen schoot. Drie minuten later werd het 3-3, toen Jerome Deom doel trof.

De Maastrichtenaren kwamen daarna enkele keren goed weg, maar kregen in de slotfase via Joeri Schroijen nog een kans om de volle buit te pakken. Dat lukte helaas niet. Het bleef 3-3 en dat leverde de Maastrichtenaren een verdiend punt op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen