Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV Maastricht kan geen potten breken tegen Go Ahead

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2020 - 18:39

MVV Maastricht heeft in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet kunnen imponeren.

De Sterrendragers moesten in de eerste helft twee doelpunten incasseren en wisten de 0-2 achterstand in het vervolg van de wedstrijd niet weg te werken.

Kansen gestopt
MVV kreeg al in de beginfase een kans om de score te openen. Matteo Waem werd in het strafschopgebied van de Deventenaren onderuit gehaald, maar de scheidsrechter gaf de Sterrendragers geen penalty. Even later kreeg Joeri Schroijen een prachtkans, maar hij schoot recht in de handen van Jay Gorter, de doelman van Go Ahead. Ook Joy Lance Mickels slaagde er niet in de bal in de touwen te jagen toen Koen Kostons hem de bal aanspeelde. Zijn schot werd door de Deventer-defensie geblokt.

In de hoek getikt
In de elfde minuut mochten de Eagles aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Jeroen Veldmate krulde de bal over de Maastrichtse muur, waarna Lathouwers de bal uit de hoek tikte. Zeven minuten later belandde de bal uit een vrije trap van Maël Corboz op de kruising. Kort daarvoor kwam Jerome Deom net niet bij de bal om een voorzet van Matteo Waem met succes af te ronden.

Solo
MVV Maastricht bleef kansen creëren. Halverwege de eerste helft kwam Joeri Schroijen na een solo naar binnen en kon een Eaglesverdediger de bal maar over de achterlijn werken. De hoekschop leverde niets op.

MVV op achterstand
In 27e minuut viel dan toch een doelpunt in de Geusselt. De Go Ahead Eagles mochten een hoekschop nemen, die Bill Lathouwers keerde. De bal kwam via Bas Kuipers bij Jay Idzes terecht, die met een kopbal zijn ploeg op 0-1 bracht. MVV deed verwoede pogingen de stand weer in evenwicht te brengen, maar een schot van Jerome Deom was te zwak om doelman Gorter te verrassen. Grotere achterstand. Met nog tien minuten in de eerste helft te spelen kwamen de Maastrichtenaren met 0-2 achter. Sam Beukema kopte een vrije trap van Corboz in het doel.

Geen vechtploeg
MVV leek in de tweede helft in niets op de vechtploeg in de voorgaande wedstrijd. De Sterrendragers probeerden het zonder succes met schoten van afstand. Pas halverwege de tweede helft kregen de Maastrichtenaren een echte kans om wat aan de achterstand te doen. Joeri Schroijen schoot de bal echter tegen de voeten van doelman Gorter.

Kansen voor Go Ahead
Enkele minuten later leken de Maastrichtenaren op nog grotere achterstand te komen. Go Ahead Eagles kreeg twee grote kansen via Frank Ross en Sam Hendriks. Maar doelman Lathouwers voorkwam erger.

Beide teams wisselden tegen het einde van de wedstrijd nog enkele spelers, maar dat leidde niet tot een verandering in de stand. Go Ahead Eagles won met 2-0 en liet het team van Darije Kalezic met lege handen achter.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen