Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV Maastricht kan geen potten breken tegen Go Ahead

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2020 - 18:39

MVV Maastricht heeft in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet kunnen imponeren.

De Sterrendragers moesten in de eerste helft twee doelpunten incasseren en wisten de 0-2 achterstand in het vervolg van de wedstrijd niet weg te werken.

Kansen gestopt
MVV kreeg al in de beginfase een kans om de score te openen. Matteo Waem werd in het strafschopgebied van de Deventenaren onderuit gehaald, maar de scheidsrechter gaf de Sterrendragers geen penalty. Even later kreeg Joeri Schroijen een prachtkans, maar hij schoot recht in de handen van Jay Gorter, de doelman van Go Ahead. Ook Joy Lance Mickels slaagde er niet in de bal in de touwen te jagen toen Koen Kostons hem de bal aanspeelde. Zijn schot werd door de Deventer-defensie geblokt.

In de hoek getikt
In de elfde minuut mochten de Eagles aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Jeroen Veldmate krulde de bal over de Maastrichtse muur, waarna Lathouwers de bal uit de hoek tikte. Zeven minuten later belandde de bal uit een vrije trap van Maël Corboz op de kruising. Kort daarvoor kwam Jerome Deom net niet bij de bal om een voorzet van Matteo Waem met succes af te ronden.

Solo
MVV Maastricht bleef kansen creëren. Halverwege de eerste helft kwam Joeri Schroijen na een solo naar binnen en kon een Eaglesverdediger de bal maar over de achterlijn werken. De hoekschop leverde niets op.

MVV op achterstand
In 27e minuut viel dan toch een doelpunt in de Geusselt. De Go Ahead Eagles mochten een hoekschop nemen, die Bill Lathouwers keerde. De bal kwam via Bas Kuipers bij Jay Idzes terecht, die met een kopbal zijn ploeg op 0-1 bracht. MVV deed verwoede pogingen de stand weer in evenwicht te brengen, maar een schot van Jerome Deom was te zwak om doelman Gorter te verrassen. Grotere achterstand. Met nog tien minuten in de eerste helft te spelen kwamen de Maastrichtenaren met 0-2 achter. Sam Beukema kopte een vrije trap van Corboz in het doel.

Geen vechtploeg
MVV leek in de tweede helft in niets op de vechtploeg in de voorgaande wedstrijd. De Sterrendragers probeerden het zonder succes met schoten van afstand. Pas halverwege de tweede helft kregen de Maastrichtenaren een echte kans om wat aan de achterstand te doen. Joeri Schroijen schoot de bal echter tegen de voeten van doelman Gorter.

Kansen voor Go Ahead
Enkele minuten later leken de Maastrichtenaren op nog grotere achterstand te komen. Go Ahead Eagles kreeg twee grote kansen via Frank Ross en Sam Hendriks. Maar doelman Lathouwers voorkwam erger.

Beide teams wisselden tegen het einde van de wedstrijd nog enkele spelers, maar dat leidde niet tot een verandering in de stand. Go Ahead Eagles won met 2-0 en liet het team van Darije Kalezic met lege handen achter.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen