Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV lijdt puntverlies tegen Cambuur: 1-1

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 21:53

MVV Maastricht is in de eigen Geusselt op een 1-1 gelijkspel blijven steken tegen SC Cambuur.

De Sterrendragers, die een vermoeide indruk maakten, lieten daarmee de voorlopige koppositie in de Jupiler League liggen. In de tweede helft raakten de Maastrichtenaren een 1-0 voorsprong én een speler kwijt. Wel is de ploeg na zes speelrondes nog steeds ongeslagen.

Kalme start
Na de zware midweekse bekerwedstrijd tegen Eredivisionist AZ deed de ploeg van Ron Elsen het in de openingsfase rustigaan. MVV had weliswaar het meeste balbezit, maar dat leidde buiten een niet gehonoreerde penaltyclaim niet tot grote kansen. Cambuur. de nummer 11 van de ranglijst, probeerde in de tegenaanval gevaar te stichtten. Ingrepen van Steven Pereira en Alessandro Ciranni voorkwamen echter een doelpoging van de gasten.

Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl

Dubbele kans
Halverwege de eerste helft opende MVV de score: een afgemeten voorzet van Christophe Janssens werd bij de tweede paal feilloos binnengeknikt door Jonathan Okita. Die 1-0 voorsprong had een minuut later verdubbeld moeten worden, maar in een dubbele kans stuitte Dean Koolhof op keeper Jesse Bertrams en raakte de verrassend in de basis gestartte Atilla Yildirim in de rebound de paal. De tweede goal van de wedstrijd leek vervolgens aan de overkant te vallen, ware het niet dat de stiftbal van Cambuur-spits Karim Rossi het doel nét miste.

Gelijkmaker
In de tweede helft klopten de bezoekers nog nadrukkelijker op de deur bij de vermoeide Maastrichtenaren. Mathias Schils schoot naast, Justin Mathieu miste de verre kruising op een haar na en Ciranni voorkwam een 100 procent-kans met een ingreep op het laatste moment. Cambuur nam voor de variatie ook het eigen doel onder vuur, toen captain Schilder een voorzet van Joeri Schroijen op de lat boven zijn eigen keeper schoot. Uitendelijk troffen de Friezen het voor hen juiste doel: invaller Martijn Barto maakte halverwege de tweede helft het doelpunt dat in de lucht hing: 1-1.

Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl

Kaartenregen
Het spel golfde na de goal op en neer en zowel Cambuur (kopbal van Kevin van Kippersluis op de lat) als MVV (Okita en Schroijen misten) verzuimden om de voorsprong te pakken. Ondertussen regende het kaarten in de Geusselt, waar scheidsrechter Dennis Higler in een tijdsbestek van twaalf minuten vijf MVV-ers op de bon slingerde. Steven Pereira moest tien minuten voor tijd bij zijn tweede gele kaart zelfs het veld ruimen. Doelpunten zouden in de slotfase, waarin Cambuur nog aanzette, niet meer vallen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen