Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV lijdt onnodige thuisnederlaag tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 22:04

MVV heeft in Maastricht van Telstar verloren, 1-2. Een even ontluisterende als onnodige nederlaag.

Alle doelpunten vielen na rust.

Wijzigingen
Fust Usta had een paar veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd. Zo was er geen plaats voor Jérome Deom en Joshua Holtby. De nieuwelingen Thibaut van Acker en Urho Nissilä mochten beginnen tegen Telstar. Ook rechtsachter Natanaël Frenoy bleef op de bank, daarvoor speelde Marnick Vermijl weer op die plek.

Op en neer
Het spel ging op en neer, de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar geen kansen. Die was er wel (na ruim een half uur spelen) toen een kopbal van Van Acker net over het Telstar-doel ging. De rust werd met 0-0 bereikt.

De MVV-verdediging kreeg de bal in de 52ste minuut niet weggewerkt en kwam, onnodig, op achterstand (0-1). Glynor Plet kreeg het doelpunt op zijn naam.

Onzekerheid
Onzekerheid sloop in de thuisploeg. De nieuwelingen Nissilä en Van Acker werden vervangen: Thijmen Goppel (huurling van ADO) en Pieter Nys waren na ruim een uur de wissels. Vlak voor zijn vervanging had Nissilä nog een mogelijkheid, maar doelman Swolfs voorkwam de gelijkmaker. Goppel passeerde meteen een aantal keer zijn tegenstander.

Gevaar
De voorzetten kwamen nog niet aan, maar gevaarlijk werd MVV wel. En op dat moment viel de 0-2. Reda Kharchouch krulde de bal langs MVV-doelman Gilles Deusings (66ste). MVV was niet bij machte om een vuist te maken. Telstar ontregelde zonder veel problemen het spel. Alleen een schot van Joeri Schroijen leverde gevaar op maar keeper Swolfs redde.

Eretreffer
In de drie minuten extra tijd was het dan eindelijk wel raak. Een schot van Joeri Schroijen bepaalde de eindstand op 1-2.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen