Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV lijdt onnodige thuisnederlaag tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 22:04

MVV heeft in Maastricht van Telstar verloren, 1-2. Een even ontluisterende als onnodige nederlaag.

Alle doelpunten vielen na rust.

Wijzigingen
Fust Usta had een paar veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd. Zo was er geen plaats voor Jérome Deom en Joshua Holtby. De nieuwelingen Thibaut van Acker en Urho Nissilä mochten beginnen tegen Telstar. Ook rechtsachter Natanaël Frenoy bleef op de bank, daarvoor speelde Marnick Vermijl weer op die plek.

Op en neer
Het spel ging op en neer, de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar geen kansen. Die was er wel (na ruim een half uur spelen) toen een kopbal van Van Acker net over het Telstar-doel ging. De rust werd met 0-0 bereikt.

De MVV-verdediging kreeg de bal in de 52ste minuut niet weggewerkt en kwam, onnodig, op achterstand (0-1). Glynor Plet kreeg het doelpunt op zijn naam.

Onzekerheid
Onzekerheid sloop in de thuisploeg. De nieuwelingen Nissilä en Van Acker werden vervangen: Thijmen Goppel (huurling van ADO) en Pieter Nys waren na ruim een uur de wissels. Vlak voor zijn vervanging had Nissilä nog een mogelijkheid, maar doelman Swolfs voorkwam de gelijkmaker. Goppel passeerde meteen een aantal keer zijn tegenstander.

Gevaar
De voorzetten kwamen nog niet aan, maar gevaarlijk werd MVV wel. En op dat moment viel de 0-2. Reda Kharchouch krulde de bal langs MVV-doelman Gilles Deusings (66ste). MVV was niet bij machte om een vuist te maken. Telstar ontregelde zonder veel problemen het spel. Alleen een schot van Joeri Schroijen leverde gevaar op maar keeper Swolfs redde.

Eretreffer
In de drie minuten extra tijd was het dan eindelijk wel raak. Een schot van Joeri Schroijen bepaalde de eindstand op 1-2.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen