Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV lijdt onnodige thuisnederlaag tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 22:04

MVV heeft in Maastricht van Telstar verloren, 1-2. Een even ontluisterende als onnodige nederlaag.

Alle doelpunten vielen na rust.

Wijzigingen
Fust Usta had een paar veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd. Zo was er geen plaats voor Jérome Deom en Joshua Holtby. De nieuwelingen Thibaut van Acker en Urho Nissilä mochten beginnen tegen Telstar. Ook rechtsachter Natanaël Frenoy bleef op de bank, daarvoor speelde Marnick Vermijl weer op die plek.

Op en neer
Het spel ging op en neer, de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar geen kansen. Die was er wel (na ruim een half uur spelen) toen een kopbal van Van Acker net over het Telstar-doel ging. De rust werd met 0-0 bereikt.

De MVV-verdediging kreeg de bal in de 52ste minuut niet weggewerkt en kwam, onnodig, op achterstand (0-1). Glynor Plet kreeg het doelpunt op zijn naam.

Onzekerheid
Onzekerheid sloop in de thuisploeg. De nieuwelingen Nissilä en Van Acker werden vervangen: Thijmen Goppel (huurling van ADO) en Pieter Nys waren na ruim een uur de wissels. Vlak voor zijn vervanging had Nissilä nog een mogelijkheid, maar doelman Swolfs voorkwam de gelijkmaker. Goppel passeerde meteen een aantal keer zijn tegenstander.

Gevaar
De voorzetten kwamen nog niet aan, maar gevaarlijk werd MVV wel. En op dat moment viel de 0-2. Reda Kharchouch krulde de bal langs MVV-doelman Gilles Deusings (66ste). MVV was niet bij machte om een vuist te maken. Telstar ontregelde zonder veel problemen het spel. Alleen een schot van Joeri Schroijen leverde gevaar op maar keeper Swolfs redde.

Eretreffer
In de drie minuten extra tijd was het dan eindelijk wel raak. Een schot van Joeri Schroijen bepaalde de eindstand op 1-2.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen