Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV laat steken vallen en verliest

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 22:26

MVV heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de winst vorige week tegen Almere City FC (3-2). Jong AZ was de ploeg van Fuat Usta in Wijdewormer met 3-2 de baas.

Op het trainingscomplex van AZ verviel MVV in het oude patroon. Het miste te veel kansen en liet verdedigend nu en dan steekjes vallen.

Slordig
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Maastrichtenaren. Omdat Joeri Schroijen daar te slordig mee omsprong, kon de 18-jarige doelman van Jong AZ, Mees Bakker, zijn ploeg redden.

Hoekschop
Jong AZ ging beter met de kansen om en uit een corner scoorde Correia de openingstreffer. Hij kopte in de 7e minuut de 1-0 achter doelman Nigel Bertrams. Niet voor het eerst dit seizoen moest MVV een tegentreffer dulden uit een hoekschop.

Over en weer kansen
Het spel ging op en neer. Jérome Deom gaf een waarschuwingsschot dat door doelman Bakker werd gepakt. De AZ-keeper redde nog een keer een kopbal van Joshua Holtby. Ook Jong AZ kreeg nog kansen: een schot van Thijs Oosting raakte de lat.

Strafschop
In de 35e minuut was het raak voor MVV: Van den Hurk scoorde de 1-1. Net voor rust kreeg de ploeg uit Alkmaar een strafschop en zette Des Kunst MVV weer op een 2-1 achterstand.

Lef
In het begin van de tweede helft werd de geblesseerd geraakte Anthony van den Hurk vervangen. Gavin Vlijter kwam in de plaats van de clubtopscorer. MVV toonde iets meer lef en kreeg in de 51e minuut een vrije trap. Joshua Holtby schoot de bal in één keer in het doel en tekende voor de 2-2. Maar het beste leek eraf bij de Maastrichtenaren.

Vonnis
Met nog een kwartier te spelen, velde invaller Margaret het vonnis. Hij rondde een goede aanval af: 3-2. De Maastrichtse club leed haar achtste nederlaag en blijft voorlaatste in de stand.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen