Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV laat steken vallen en verliest

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 22:26

MVV heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de winst vorige week tegen Almere City FC (3-2). Jong AZ was de ploeg van Fuat Usta in Wijdewormer met 3-2 de baas.

Op het trainingscomplex van AZ verviel MVV in het oude patroon. Het miste te veel kansen en liet verdedigend nu en dan steekjes vallen.

Slordig
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Maastrichtenaren. Omdat Joeri Schroijen daar te slordig mee omsprong, kon de 18-jarige doelman van Jong AZ, Mees Bakker, zijn ploeg redden.

Hoekschop
Jong AZ ging beter met de kansen om en uit een corner scoorde Correia de openingstreffer. Hij kopte in de 7e minuut de 1-0 achter doelman Nigel Bertrams. Niet voor het eerst dit seizoen moest MVV een tegentreffer dulden uit een hoekschop.

Over en weer kansen
Het spel ging op en neer. Jérome Deom gaf een waarschuwingsschot dat door doelman Bakker werd gepakt. De AZ-keeper redde nog een keer een kopbal van Joshua Holtby. Ook Jong AZ kreeg nog kansen: een schot van Thijs Oosting raakte de lat.

Strafschop
In de 35e minuut was het raak voor MVV: Van den Hurk scoorde de 1-1. Net voor rust kreeg de ploeg uit Alkmaar een strafschop en zette Des Kunst MVV weer op een 2-1 achterstand.

Lef
In het begin van de tweede helft werd de geblesseerd geraakte Anthony van den Hurk vervangen. Gavin Vlijter kwam in de plaats van de clubtopscorer. MVV toonde iets meer lef en kreeg in de 51e minuut een vrije trap. Joshua Holtby schoot de bal in één keer in het doel en tekende voor de 2-2. Maar het beste leek eraf bij de Maastrichtenaren.

Vonnis
Met nog een kwartier te spelen, velde invaller Margaret het vonnis. Hij rondde een goede aanval af: 3-2. De Maastrichtse club leed haar achtste nederlaag en blijft voorlaatste in de stand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen