Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV laat punten liggen tegen hekkensluiter Dordrecht

Geplaatst opzaterdag 7 september 2019 - 20:23

MVV Maastricht heeft aan de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht maar een punt overgehouden.

De Maastrichtenaren kenden een droomstart en kwamen na drie minuten door een doelpunt uit een vrije trap van Joshua Holtby op voorsprong. Na een half uur was de stand met 1-1 weer in evenwicht.

Via de paal
FC Dordrecht trok direct na het beginsignaal van de debuterende scheidsrechter Robin Hensgens ten aanval. Dat leverde de ploeg binnen twee minuten twee hoekschoppen op. Even later mocht Joshua Holtby een vrije trap voor de Sterrendragers nemen. De bal verdween via de paal in het Dordtse doel en MVV Maastricht stond na drie minuten met 1-0 voor.

Kansen
Drie minuten later kopte Anthony van den Hurk een voorzet van Joeri Schroijen in het doel, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Van den Hurk buitenspel stond. MVV liet zich daarna terugdringen, maar FC Dordrecht creëerde geen kansen. De Maastrichtenaren kregen die wel, maar wisten het net niet te vinden.

FC Dordrecht-MVV (7 sep 2019)
Foto: Frank Kerbusch

Druk zetten
Toch kwamen de Schapenkoppen op 1-1 toen Fabian de Abreu de bal uit een vrije trap achter doelman Gilles Deusings werkte. Na de gelijkmaker kwam er meer leven in de wedstrijd, maar het initiatief kwam vooral van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Cláudio Braga zette druk en kreeg kort voor rust een prachtkans om op voorsprong te komen, maar de bal ging niet in het Maastrichtse doel.

Geen gevaar
MVV zette na rust meer druk, maar de Dordtenaren zorgden via Pedro Marques voor gevaar in het strafschopgebied van de Maastrichtenaren. Jari Schuurman mocht na enkele minuten een vrije trap nemen, maar die leverde geen gevaar op voor de Maastrichtenaren.

Neutraliseren
De mannen van trainer Fuat Usta gingen op jacht naar de tweede treffer en hadden de pech dat een Dordtse verdediger een aanval van Holtby, Van den Hurk en Shermaine Martina op de doellijn wist te neutraliseren. Even later was Serhat Kot gevaarlijk, maar zijn schot verdween naast het doel van de Schapenkoppen.

Strafschop
Na ruim een uur spelen probeerde Joeri Schroijen een strafschop te versieren,. Een schwalbe oordeelde de scheidsrechter, die niet naar de stip wees, maar Schroijen met een gele kaart beloonde. FC Dordrecht was vooral op de rechterflank gevaarlijk. Een voorzet van Brandon Ormonde-Ottewill werd door Noah Lewis net overgekopt.

Aanvallen
MVV bleef aanvallen en vergrootte de druk op de tegenstander, maar werd niet beloond met een tweede doelpunt. De Maastrichtenaren kwamen kort voor het einde goed weg toen een schot van de Dordtse ploeg op de paal belandde. Niuewe aanwinst en invaller Tijmen Goppel had in de slotfase niet het geluk dat hij voor de Maastrichtenaren kon scoren. Zijn schot op doel miste precisie en ook het schot van Shermaine Martina van ver leverde voor keeper Ramon ten Hove geen probleem op.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen