Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV laat punten liggen tegen hekkensluiter Dordrecht

Geplaatst opzaterdag 7 september 2019 - 20:23

MVV Maastricht heeft aan de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht maar een punt overgehouden.

De Maastrichtenaren kenden een droomstart en kwamen na drie minuten door een doelpunt uit een vrije trap van Joshua Holtby op voorsprong. Na een half uur was de stand met 1-1 weer in evenwicht.

Via de paal
FC Dordrecht trok direct na het beginsignaal van de debuterende scheidsrechter Robin Hensgens ten aanval. Dat leverde de ploeg binnen twee minuten twee hoekschoppen op. Even later mocht Joshua Holtby een vrije trap voor de Sterrendragers nemen. De bal verdween via de paal in het Dordtse doel en MVV Maastricht stond na drie minuten met 1-0 voor.

Kansen
Drie minuten later kopte Anthony van den Hurk een voorzet van Joeri Schroijen in het doel, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Van den Hurk buitenspel stond. MVV liet zich daarna terugdringen, maar FC Dordrecht creëerde geen kansen. De Maastrichtenaren kregen die wel, maar wisten het net niet te vinden.

Foto: Frank Kerbusch

Druk zetten
Toch kwamen de Schapenkoppen op 1-1 toen Fabian de Abreu de bal uit een vrije trap achter doelman Gilles Deusings werkte. Na de gelijkmaker kwam er meer leven in de wedstrijd, maar het initiatief kwam vooral van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Cláudio Braga zette druk en kreeg kort voor rust een prachtkans om op voorsprong te komen, maar de bal ging niet in het Maastrichtse doel.

Geen gevaar
MVV zette na rust meer druk, maar de Dordtenaren zorgden via Pedro Marques voor gevaar in het strafschopgebied van de Maastrichtenaren. Jari Schuurman mocht na enkele minuten een vrije trap nemen, maar die leverde geen gevaar op voor de Maastrichtenaren.

Neutraliseren
De mannen van trainer Fuat Usta gingen op jacht naar de tweede treffer en hadden de pech dat een Dordtse verdediger een aanval van Holtby, Van den Hurk en Shermaine Martina op de doellijn wist te neutraliseren. Even later was Serhat Kot gevaarlijk, maar zijn schot verdween naast het doel van de Schapenkoppen.

Strafschop
Na ruim een uur spelen probeerde Joeri Schroijen een strafschop te versieren,. Een schwalbe oordeelde de scheidsrechter, die niet naar de stip wees, maar Schroijen met een gele kaart beloonde. FC Dordrecht was vooral op de rechterflank gevaarlijk. Een voorzet van Brandon Ormonde-Ottewill werd door Noah Lewis net overgekopt.

Aanvallen
MVV bleef aanvallen en vergrootte de druk op de tegenstander, maar werd niet beloond met een tweede doelpunt. De Maastrichtenaren kwamen kort voor het einde goed weg toen een schot van de Dordtse ploeg op de paal belandde. Niuewe aanwinst en invaller Tijmen Goppel had in de slotfase niet het geluk dat hij voor de Maastrichtenaren kon scoren. Zijn schot op doel miste precisie en ook het schot van Shermaine Martina van ver leverde voor keeper Ramon ten Hove geen probleem op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen