Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV komt tekort tegen De Graafschap

Geplaatst opzaterdag 13 februari 2021 - 16:25

MVV was zaterdagmiddag in Doetinchem te lief om De Graafschap echt in de problemen te brengen en verloor dus ook van de titelkandidaat. Het werd 1-0.

Dat predikaat maakte de thuisploeg in een matig duel slechts één helft waar en MVV kwam veel te laat op gang om de thuisclub echt pijn te doen.

Eenrichtingsverkeer
Het was een duel dat sterk deed denken aan de wedstrijd in Leeuwarden tegen die andere topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, Cambuur. Net als in Friesland hield MVV in de Achterhoek vooral tegen. Het gevaar kwam in de eerste helft vooral vanaf de linkerkant. Daar moest rechtsachter Rico Zeegers alle zeilen bijzetten om het tempo waarmee De Graafschap naar een snelle openingstreffer zocht eruit te halen. Dat lukte een half uur. Toen werd de Maastrichtse defensie uit elkaar gespeeld, kwam doelpuntenmaker Tutuarima uit de rug van Zeegers en kon eenvoudig binnentikken. Pas vlak voor het rustsignaal meldde de ploeg van Kalezic zich bij het doel van De Boer, maar zonder resultaat.

Verleden
Een duel op de Vijverberg is natuurlijk altijd speciaal voor MVV-trainer Darije Kalezic. Hij was er actief als speler én trainer. In die leidinggevende rol promoveerde hij in 2010 met de Superboeren naar de Eredivisie. En ook voor Sven Blummel was het bijzonder om terug te keren bij de club waar hij eerder dit seizoen nog actief was. Een gebrek aan speeltijd dreef hem naar Maastricht. De zonnige wintermiddag was echter geen succesvolle terugkeer op bekend terrein.

Geloof
Door die minimale achterstand halverwege bleef MVV hopen op een resultaat en beet in de openingsfase meer van zich af. Kansen leverde het niet op. Doelpuntenmaker Tutuarima was het dichtst bij een treffer, maar raakte de paal. Verder hielden beide ploegen elkaar vooral in evenwicht, maar kwam ook MVV niet meer tot serieuze kansen.

Programma
Voor MVV, dat vorige week nog vertrouwen tankte met een overwinning op NEC, wacht volgende week zaterdagmiddag een thuisduel met Excelsior en dus een nieuwe kans om weg te komen van plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen