Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV keurt biergooien bij derby af, 'maar goede basis gelegd'

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 14:29

MVV Maastricht gaat de mensen die Roda JC-aanvaller Jordy Croux zondag met bier bekogelden 'passend straffen'. De club geeft wel aan optimistisch te zijn over 'het verder bouwen op weg naar toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal'.

Dat is te lezen in een gezamenlijk statement van de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht én MVV op de website van de voetbalclub. De vier partijen betreuren desondanks dat er enkele incidenten waren tijdens en rondom de Zuid-Limburgse voetbalderby.

Lees ook: Ongeregeldheden MVV-Roda: 'Dit past niet bij MVV'

Geïdentificeerd
"ln het stadion was verreweg het grootste deel van de wedstrijd sprake van een op veiligheidsgebied normale derby", zegt de vierhoek, die wel het gooien van bier op Croux veroordeelt. "MVV Maastricht neemt, als verantwoordelijke voor de veiligheid in het stadion, afstand van dit gedrag dat niet thuishoort in een voetbalstadion. Via camerabeelden zijn inmiddels enkele personen geïdentificeerd."

Mikpunt
Roda-aanvaller Croux was voor een deel van de MVV-aanhang een mikpunt, omdat hij in het verleden voor de Maastrichtse club speelde. Naast de bierdouche werden ook aanstekers, muntgeld en de overblijfselen van een confetti-kanon naar de speler gegooid. Ook werd Croux op meerdere spandoeken door het slijk gehaald. De scheidsrechter legde de wedstrijd tijdelijk stil.

Lees ook: Derby MVV-Roda JC stilgelegd na bierdouche voor Croux

Ingrijpen ME
De autoriteiten geven aan dat de Mobiele Eenheid na de door MVV gewonnen derby (1-0) nog heeft moeten ingrijpen. "Na de wedstrijd was het nog even onrustig omdat een aantal MVV-fans de vertrekkende supporters van Roda JC provoceerde en bevelen van de politie niet opvolgde. Kort en snel ingrijpen van de ME smoorde dit in de kiem."

Normalisatie
De vierhoek was wel te spreken over de gang van zaken vóór de wedstrijd. "De vier partijen zetten vanaf dit seizoen in op normalisatie en op een duurzame relatie tussen de vier partijen en de supporters. Eerste voorbeeld daarvan was de preparty van MVV-fans voorafgaand aan de wedstrijd. Alle partijen zijn lovend over het verloop van dat evenement. Ook de supporters toonden zich complimenteus over de samenwerking met politie en gemeente. Voor de vierhoek een eerste stap binnen de nieuwe werkwijze en de normalisatie."

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen