Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV keurt biergooien bij derby af, 'maar goede basis gelegd'

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 14:29

MVV Maastricht gaat de mensen die Roda JC-aanvaller Jordy Croux zondag met bier bekogelden 'passend straffen'. De club geeft wel aan optimistisch te zijn over 'het verder bouwen op weg naar toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal'.

Dat is te lezen in een gezamenlijk statement van de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht én MVV op de website van de voetbalclub. De vier partijen betreuren desondanks dat er enkele incidenten waren tijdens en rondom de Zuid-Limburgse voetbalderby.

Lees ook: Ongeregeldheden MVV-Roda: 'Dit past niet bij MVV'

Geïdentificeerd
"ln het stadion was verreweg het grootste deel van de wedstrijd sprake van een op veiligheidsgebied normale derby", zegt de vierhoek, die wel het gooien van bier op Croux veroordeelt. "MVV Maastricht neemt, als verantwoordelijke voor de veiligheid in het stadion, afstand van dit gedrag dat niet thuishoort in een voetbalstadion. Via camerabeelden zijn inmiddels enkele personen geïdentificeerd."

Mikpunt
Roda-aanvaller Croux was voor een deel van de MVV-aanhang een mikpunt, omdat hij in het verleden voor de Maastrichtse club speelde. Naast de bierdouche werden ook aanstekers, muntgeld en de overblijfselen van een confetti-kanon naar de speler gegooid. Ook werd Croux op meerdere spandoeken door het slijk gehaald. De scheidsrechter legde de wedstrijd tijdelijk stil.

Lees ook: Derby MVV-Roda JC stilgelegd na bierdouche voor Croux

Ingrijpen ME
De autoriteiten geven aan dat de Mobiele Eenheid na de door MVV gewonnen derby (1-0) nog heeft moeten ingrijpen. "Na de wedstrijd was het nog even onrustig omdat een aantal MVV-fans de vertrekkende supporters van Roda JC provoceerde en bevelen van de politie niet opvolgde. Kort en snel ingrijpen van de ME smoorde dit in de kiem."

Normalisatie
De vierhoek was wel te spreken over de gang van zaken vóór de wedstrijd. "De vier partijen zetten vanaf dit seizoen in op normalisatie en op een duurzame relatie tussen de vier partijen en de supporters. Eerste voorbeeld daarvan was de preparty van MVV-fans voorafgaand aan de wedstrijd. Alle partijen zijn lovend over het verloop van dat evenement. Ook de supporters toonden zich complimenteus over de samenwerking met politie en gemeente. Voor de vierhoek een eerste stap binnen de nieuwe werkwijze en de normalisatie."

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen