Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV kan geen potten breken tegen Go Ahead Eagles

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 23:12

MVV Maastricht heeft op De Adelaarshorst in Deventer tegen Go Ahead Eagles geen potten kunnen breken. Het team van Darije Kalezic verloor met 3-0.

De Maastrichtenaren kregen in de eerste helft geen enkele kans en zagen de Deventenaren uit drie kansen twee doelpunten scoren. Na rust bepaalde Sam Hendriks uit een strafschop de eindstand.

Vroeg op achterstand
MVV Maastricht keek na vijf minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Er werd niet goed gedekt in het strafschopgebied toen de bal uit een hoekschop van Luuk Brouwers voor de voeten van Sam Beukema landde en de verdediger het leer in het doel van Mike Havekotte schoot.

Moeizaam
Het ging moeizaam bij de Maastrichtenaren, die na ruim tien minuten goed weg kwamen toen de bal vanaf de linkerkant bij Erkan Eyibil kwam en de middenvelder rakelings naast schoot. Eerder had Eyibil de bal al over het doel geschoten.

MVV kwam daarna iets beter in de wedstrijd en probeerde via de omschakeling toe te slaan. Passes waren echter te hard of niet zuiver en hoge ballen voor het doel van de Deventenaren werden door doelman Jay Gorter uit de lucht geplukt.

Weinig tempo
Er zat weinig tempo in de wedstrijd. MVV had na bijna een half uur spelen nog geen kans gehad. Een vrije trap van Go Ahead Eagles werd in de muur geschoten en kort daarna kwam doelman Havekotte erg ver uit zijn doel, maar Bradley van Hoeven en Sam Hendriks niet profiteerden daar niet van. Ook een uithaal van afstand van Giannis-Foivos Botos ging over het Maastrichtse doel.

Achterstand groter
Go Ahead Eagles probeerde de tweede corner van de wedstrijd volgens het eerder beproefde recept af te werken, maar dit keer had Beukema geen succes. Toch kwam MVV voor rust met 2-0 achter toen een vrijstaande Erkan Eyibil een voorzet van Wout Droste onder Mike Havekotte in het Maastrichtse doel schoot.

Tweede helft
MVV Maastricht probeerde na rust de achterstand te verkleinen, maar voorzetten van Joeri Schroijen en Deom belandden in de doelmond van Go Ahead Eagles, maar daar stond geen Maastrichtenaar om de bal in het doel te schieten. Een voorzet van rechts schoot Schroijen naast het doel van Jay Gorter. Aan de overkant redde Havekotte op een schot van Botos.

Snoekduik
Halverwege de tweede helft moest doelman Gorter voor het eerst in actie komen toen Arne Naudts achter de Eagles-defensie opdook en de bal richting doel punterde. Jay Gorter redde met een snoekduik. Mike Havekotte moest daarna redding brengen toen Bradley van Hoeven diep gestuurd werd en Erkan Eyibil de rebound niet kon verzilveren.

In het laatste deel van de wedstrijd liet MVV wat meer zien, maar overtuigend was het niet. Een aanval eindigde bij Gaston Salasiwa, maar zijn uithaal ging naast.

Penalty
Zes minuten voor tijd werd Frank Ross in het strafschopgebied van de Maastrichtenaren ten val gebracht en verzilverde Sam Hendriks de penalty: 3-0. In de resterende tijd probeerde Joeri Schroijen de eretreffer te maken, maar die was de Maastrichtenaar niet gegund.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen