Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV kan geen potten breken tegen Go Ahead Eagles

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 23:12

MVV Maastricht heeft op De Adelaarshorst in Deventer tegen Go Ahead Eagles geen potten kunnen breken. Het team van Darije Kalezic verloor met 3-0.

De Maastrichtenaren kregen in de eerste helft geen enkele kans en zagen de Deventenaren uit drie kansen twee doelpunten scoren. Na rust bepaalde Sam Hendriks uit een strafschop de eindstand.

Vroeg op achterstand
MVV Maastricht keek na vijf minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Er werd niet goed gedekt in het strafschopgebied toen de bal uit een hoekschop van Luuk Brouwers voor de voeten van Sam Beukema landde en de verdediger het leer in het doel van Mike Havekotte schoot.

Moeizaam
Het ging moeizaam bij de Maastrichtenaren, die na ruim tien minuten goed weg kwamen toen de bal vanaf de linkerkant bij Erkan Eyibil kwam en de middenvelder rakelings naast schoot. Eerder had Eyibil de bal al over het doel geschoten.

MVV kwam daarna iets beter in de wedstrijd en probeerde via de omschakeling toe te slaan. Passes waren echter te hard of niet zuiver en hoge ballen voor het doel van de Deventenaren werden door doelman Jay Gorter uit de lucht geplukt.

Weinig tempo
Er zat weinig tempo in de wedstrijd. MVV had na bijna een half uur spelen nog geen kans gehad. Een vrije trap van Go Ahead Eagles werd in de muur geschoten en kort daarna kwam doelman Havekotte erg ver uit zijn doel, maar Bradley van Hoeven en Sam Hendriks niet profiteerden daar niet van. Ook een uithaal van afstand van Giannis-Foivos Botos ging over het Maastrichtse doel.

Achterstand groter
Go Ahead Eagles probeerde de tweede corner van de wedstrijd volgens het eerder beproefde recept af te werken, maar dit keer had Beukema geen succes. Toch kwam MVV voor rust met 2-0 achter toen een vrijstaande Erkan Eyibil een voorzet van Wout Droste onder Mike Havekotte in het Maastrichtse doel schoot.

Tweede helft
MVV Maastricht probeerde na rust de achterstand te verkleinen, maar voorzetten van Joeri Schroijen en Deom belandden in de doelmond van Go Ahead Eagles, maar daar stond geen Maastrichtenaar om de bal in het doel te schieten. Een voorzet van rechts schoot Schroijen naast het doel van Jay Gorter. Aan de overkant redde Havekotte op een schot van Botos.

Snoekduik
Halverwege de tweede helft moest doelman Gorter voor het eerst in actie komen toen Arne Naudts achter de Eagles-defensie opdook en de bal richting doel punterde. Jay Gorter redde met een snoekduik. Mike Havekotte moest daarna redding brengen toen Bradley van Hoeven diep gestuurd werd en Erkan Eyibil de rebound niet kon verzilveren.

In het laatste deel van de wedstrijd liet MVV wat meer zien, maar overtuigend was het niet. Een aanval eindigde bij Gaston Salasiwa, maar zijn uithaal ging naast.

Penalty
Zes minuten voor tijd werd Frank Ross in het strafschopgebied van de Maastrichtenaren ten val gebracht en verzilverde Sam Hendriks de penalty: 3-0. In de resterende tijd probeerde Joeri Schroijen de eretreffer te maken, maar die was de Maastrichtenaar niet gegund.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen