Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV houdt NEC lang in toom, maar verliest met 2-1

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 23:04

MVV Maastricht heeft aan de wedstrijd tegen NEC Nijmegen geen punt overgehouden. De Maastrichtenaren gaven in de Goffert de thuisploeg goed partij, maar gingen in de slotfase met 2-1 onderuit.

MVV kwam in de Goffert goed uit de startblokken, maar wist in de aanvangfase het geklungel van doelman Norbert Alblas niet af te straffen. De twee ploegen deden niet in de aanvangsfase voor elkaar onder. NEC was enkele keren gevaarlijk voor het doel van Mike Havekotte, maar schoten van de Nijmegenaren gingen over en naast.

Onterechte strafschop
NEC kwam met 1-0 voor toen El Karouani zich in het strafschopgebied liet vallen en scheidsrechter Van de Graaf NEC een strafschop gaf, die door Jordy Bruijn vanaf de stip in de touwen geschoten werd.

Inschattingsfout afgestraft
Vier minuten later was de stand weer gelijk toen Arne Naudts een inschattingsfout van Syb van Ottele genadeloos afstrafte en de bal loeihard in het NEC-doel schoot: 1-1. Beide ploegen kreeg daarna kansen om op voorsprong te komen. Elayis Tavsan ging voor eigen kans en zag zijn schot gekeerd door Havekotte. Een voorzet van Tim Zeegers kwam voor het Nijmeegse doel, maar er was geen MVV-er om de bal in het doelte tikken

In de slotfase van de eerste helft redde doelman Alblas op een schot van Arne Naudst en even later kon hij zijn team voor een achterstand behoeden door een een schot van Joeri Schroijen met de vuisten te keren.

Tweede helft
De eerste kans van de tweede helft was voor Javier Vet van NEC, maar de bal ging naast. Aan de overkant onderschepte Joeri Schroijen een bal van Ayman Sellouf, trok richting doel, maar zijn schot ging via een NEC-verdediger naast.

MVV onder druk
NEC probeerde MVV steeds meer onder druk te zetten en op eigen helft terug te dringen. Na driekwart wedstrijd was NEC dicht bij de 2-1. Elayis Tavsan kopte na een uitstekende voorzet van El Karouani, maar Mike Havekotte redde knap en bezweek ook niet in de rebound.

Niet groots
MVV kreeg daarna enkele kansjes tegen NEC dat niet groots speelde. Tien minuten voor tijd kwam de Nijmeegse ploeg op 2-1. Een voorzet van Jonathan Okita werd nog geblokt door MVV, maar de bal kwam voor de voeten van Joep van der Sluijs, die de bal achter doelman Mike Havekotte schoot en NEC op voorsprong bracht.

MVV ging in de slotminuten op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er uiteindelijk niet in een punt uit het vuur te slepen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen