Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV houdt één helft stand tegen Sparta Rotterdam

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 21:52

MVV heeft in de Keuken Kampioen Divisie met 2-0 verloren van Sparta Rotterdam. In de havenstad wisten de Sterrendragers één helft stand te houden tegen de club die haar 131-jarig bestaan vierde.

Sparta kreeg in de eerste minuten al drie kansen, maar doelman Luuk Koopmans wist raad met het schot van Lars Veldwijk. De poging van Mohamed Rayhi ging voorlangs en kort daarna had de Maastrichtse doelman ook geen moeite met een kopballetje van Ragnar Ache.

Helft van Sparta
Na tien minuten was MVV nog niet op de helft van Sparta geweest. In de veertiende minuut ging een boogballetje van Koen Kostons naast het Sparta-doel. Een minuut later eindigde een goed uitgespeelde Sparta-aanval in de handen van Koopmans. MVV had het niet gemakkelijk op Spangen. Het was vooral en het gevaar kwam vooral van Ache en Rayhi.

Buitenspel
In de 27e minuut lag de bal in het MVV-doel, maar Rayhi stond buitenspel en de treffer werd afgekeurd. Sparta kreeg daarna kans na kans, vooral via Veldwijk, maar doelman Koopmans neutraliseerde die vakkundig.

Foto: Frank Kerbusch

Sparta bleef jagen op een openingstreffer, maar de MVV-verdediging hield voor rust stand en dat mocht een klein wonder genoemd worden.

Voorsprong
Direct na het begin van de tweede helft werd Joeri Schroijen gelanceerd, maar hij kon doelman Kortsmit niet te passeren. Twee minuten later lag de bal dan toch in het MVV-doel . Een schot van Veldwijk werd door Koopmans gekeerd, maar Ache was er als de kippen bij en schoot Sparta op 1-0. Drie minuten later mocht de Rotterdamse aanhang opnieuw juichen toen de MVV-doelman kansloos was bij een schot van Veldwijk. Met de 2-0 voorsprong voor de Spartanen was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Gevaarlijk
Anthony van den Hurk kreeg in de 55ste minuut een kans, maar zijn schot verdween over het Rotterdamse doel. Sparta bleef gevaarlijk, maar Ache kon de aanval van Fankaty Dabo na een uur spelen niet met een treffer afronden. Duarte schoot kort daarna over het Maastrichtse doel en Koopmans had even later moeite met een afstandsschot van invaller Abdou Harroui.

Kopbal
MVV probeerde wat terug te doen, maar een kopbal van Luc Mares ging over, een lage voorzet van Marnick Vermijl belandde in de handen van doelman Roy Kortsmit en een schot van Asumah Abubakar werd gekraakt.

Buitenspel
In de slotfase kreeg Sparta nog kans verandering in de stand te brengen, maar een kopkans van Deroy Duarte werd onschadelijk gemaakt door Koopmans en even later werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Foto: Frank Kerbusch

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen