Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV geeft niet veel weg, maar verliest wel van NAC

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 22:08

MVV heeft de uitwedstrijd bij NAC met 2-0 verloren. De Maastrichtse ploeg van trainer Darije Kalezic gaf weinig kansen weg, maar creëerde zelf ook bijna geen mogelijkheden om aanspraak op een punt te maken in het het Rat Verlegh Stadion.

MVV liet het initiatief vanaf het begin van de wedstrijd bij de thuisploeg liggen.

NAC valt aan, MVV verdedigt
De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie probeerde voornamelijk vanaf de zijkanten gevaar voor het doel van Mike Havekotte te stichten. De Maastrichtenaren bleven in de eerste twintig minuten moeiteloos overeind.

Hoekschoppen
Gaandeweg werd de druk van NAC op het doel van Havekotte intenser. Meer dan een aantal hoekschoppen leverde dit voorlopig voor de ploeg van trainer Maurice Steijn niet op.

Strafschop
In de 28ste minuut tikt aanvoerder Luc Mares bij een dieptepass de op snelheid zijnde Mounir El Allouchi binnen de zestien meter aan. De scheidsrechter kan niets anders dan de bal op de stip leggen. El Allouchi heeft lak aan de ongeschreven voetbalwet en schiet de bal zelf vanaf elf meter achter doelman Havekotte. Die zat nog wel nog in de goede hoek, maar kon de bal niet keren.

Geen enkele kans voor MVV
De Maastrichtenaren konden er in de eerste helft geen enkele kans tegenover zetten. Sterker nog: doelman Nick Olij van NAC kwam geen enkele keer in actie.

Kostons in het elftal
Trainer Kalezic besloot om Djibril Dianessy na de pauze in de kleedkamer achter te laten en te vervangen door Koen Kostons. Deze wissel leverde in de beginfase van de tweede helft zowaar een paar aanvallen van MVV op. Gevaarlijk werd het echter niet voor NAC.

MVV geeft niets weg
De omzetting van Kalezic had wel effect op het spel. MVV gaf na de hervatting bijna niets meer weg. Het grote manco was dat de ploeg voorin geen stootkracht had om het NAC moeilijk te maken.

Bijna de gelijkmaker
In de zeventigste minuut was er van uit het niets een uitbraak van MVV. Nadat vier MVV'ers het hele veld waren overgestoken schoot Kostons de bal recht in de handen van doelman Olij. Kostons zal de komende dagen nog weleens terug denken aan deze ultieme kans op de gelijkmaker.

2-0
En als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Die voetbalwijsheid ging direct daarna op. El Allouchi mag van veraf in het lege doel binnenschieten, nadat doelman Havekotte buiten de zestien meter tegen Sidney van Hooijdonk was gebotst.

Mickels mist van kort bij
In de blessuretijd kreeg Joy-Lance Mickels nog de kans om de eretreffer voor MVV te maken. De aanvaller van MVV schoot de bal van kort bij tegen doelman Olij aan.

MVV speelt woensdagavond thuis tegen Den Bosch.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen