Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV gaat onderuit tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 21:53

MVV heeft vrijdagavond een nederlaag geleden op bezoek bij De Graafschap.

In stadion De Vijverberg in Doetinchem werd het 3-2.

Bliksemstart Superboeren
De Maastrichtenaren keken in de Achterhoek al vroeg tegen een achterstand aan. In de derde minuut opende Daryl van Mieghem de score. Tien minuten later had MVV-goalie Nigel Bertrams wederom het nakijken. Leeroy Owusu zag zijn inzet in eerste instantie op de paal uiteen spatten. Vervolgens was hij er in de rebound als de kippen bij en zette hij zijn ploeg op 2-0.

Aansluitingstreffer
MVV kwam in de achttiende minuut terug in de wedstrijd door een treffer van Anthony van den Hurk. De aanvaller profiteerde optimaal van defensief gepruts van De Graafschap. Ondanks deze Maastrichtse treffer was het vooral eenrichtingsverkeer in Doetinchem. De Sterrendragers kwamen amper in het stuk voor. Zo moest Bertrams meerdere malen ingrijpen om de 3-0 te voorkomen.

Kansen
Ondanks de druk kwam de ploeg van Fuat Usta in de 33ste minuut toch bijna op gelijke hoogte. Van den Hurk leek de 2-2 binnen te koppen, maar met een katachtige reflex wist De Graafschap-keeper Hidde Jurjus de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant hielp voormalig VVV'er Ralf Seuntjens vervolgens een dot van een kans om zeep.

Jacht op gelijkmaker
MVV kwam in de slotfase van de eerste helft beter in de wedstrijd. In de 42ste minuut leken de bezoekers alsnog de gelijkmaker te scoren. Joeri Schroijen had de bal voor het intikken, maar raakte de bal volledig verkeerd.

Tweede helft
In de tweede helft was Schroijen achtergebleven in de kleedkamer. Hij werd vervangen door aanwinst William Balikwisha. Na dertig seconden voetballen stond de 3-1 op het scorebord. Op aangeven van Van Mieghem rondde Stef Nijland af. Drie minuten later ontsnapte MVV aan de 4-1. Van Mieghem liet Bertrams kansloos, maar schoot op de paal.

Druk
Ondanks druk van De Graafschap wisten de Maastrichtenaren zich toch terug in de wedstrijd te knokken. Joshua Holtby verkleinde de achterstand in de 62ste minuut: 3-2. De Doetinchemmers bleken niet echt onder de indruk te zijn en bleven de aanval opzoeken. Dit resulteerde in kansen. Zo werd Nijland alleen op doelman Bertrams afgestuurd. Hij faalde oog in oog met de MVV-keeper.

Ultieme kans op gelijkmaker
De Graafschap had in de slotfase nog enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De voor doelpuntenmaker Holtby in het veld gekomen Serhat Kot kreeg in de 86ste minuut nog een grote kans. Hij leek de Maastrichtenaren alsnog naar punt te schieten, maar Jurjus wist de bal uit zijn doel te houden. Dit was de laatste grote kans van de wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen