Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-fans mogen toch naar Roda-derby; fans weigeren

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 18:27

Fans van MVV Maastricht mogen toch met duizend man naar Kerkrade afreizen voor de derby tegen Roda JC op 24 maart.

Dat heeft de vierhoek politie, gemeente Kerkrade, Openbaar Ministerie en Roda JC besloten. Het Supportersoverleg MVV laat weten de derby nog steeds te boycotten.

Protest
In eerste instantie wilde die vierhoek maximaal vierhonderd Maastrichtse fans toelaten in het Parkstad Limburg Stadion. Dat besluit kon op veel protest rekenen vanuit de fans van MVV, die besloten de wedstrijd in zijn geheel te boycotten.

Afwegen
"Rond ons besluit ontstond veel commotie", laat de Kerkraadse burgemeester Jos Som weten. "Daarop zijn we nogmaals met elkaar rond de tafel gaan zitten en hebben we alles opnieuw afgewogen."

Vertrouwen
De vierhoek heeft de wensen van de supporters en de mogelijkheden van de politie tegen elkaar afgezet en kwam tot de conclusie dat er toch duizend MVV-fans in het uitvak plaats mogen nemen. "We moeten ook een beetje vertrouwen hebben in elkaar", motiveert Som het besluit. "Ik hoop op een mooie, spannende wedstrijd. De fans hebben het allemaal in eigen hand."

Lees ook: MVV-aanhang boycot derby tegen Roda JC

Groot scherm
MVV-fans zijn inmiddels druk met alternatieve manieren om naar de wedstrijd te kijken. Supportersoverleg MVV liet woensdag weten dat er een groot scherm geregeld was in stadion De Geusselt waar de wedstrijd op uitgezonden zou worden. "Roda mag zich schamen", schrijft het Supportersoverleg op Facebook. "Ze zijn gezwicht voor de publieke opinie en stellen nu duizend kaarten beschikbaar onder de noemer 'Wij denken met jullie mee.'''

Derby is dood
Het is uitgesloten dat de Maastrichtse fans alsnog de reis naar Kerkrade maken, zegt het Supportersoverleg. "Bestaande evenementen zijn al vastgelegd en een aanpassing van deze omvang is logistiek gezien niet eens mogelijk. Roda JC heeft zelf de derby de nek om gedraaid. Dé Limburgse derby van 2019 is dood."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen