Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-fans mogen toch naar Roda-derby; fans weigeren

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 18:27

Fans van MVV Maastricht mogen toch met duizend man naar Kerkrade afreizen voor de derby tegen Roda JC op 24 maart.

Dat heeft de vierhoek politie, gemeente Kerkrade, Openbaar Ministerie en Roda JC besloten. Het Supportersoverleg MVV laat weten de derby nog steeds te boycotten.

Protest
In eerste instantie wilde die vierhoek maximaal vierhonderd Maastrichtse fans toelaten in het Parkstad Limburg Stadion. Dat besluit kon op veel protest rekenen vanuit de fans van MVV, die besloten de wedstrijd in zijn geheel te boycotten.

Afwegen
"Rond ons besluit ontstond veel commotie", laat de Kerkraadse burgemeester Jos Som weten. "Daarop zijn we nogmaals met elkaar rond de tafel gaan zitten en hebben we alles opnieuw afgewogen."

Vertrouwen
De vierhoek heeft de wensen van de supporters en de mogelijkheden van de politie tegen elkaar afgezet en kwam tot de conclusie dat er toch duizend MVV-fans in het uitvak plaats mogen nemen. "We moeten ook een beetje vertrouwen hebben in elkaar", motiveert Som het besluit. "Ik hoop op een mooie, spannende wedstrijd. De fans hebben het allemaal in eigen hand."

Lees ook: MVV-aanhang boycot derby tegen Roda JC

Groot scherm
MVV-fans zijn inmiddels druk met alternatieve manieren om naar de wedstrijd te kijken. Supportersoverleg MVV liet woensdag weten dat er een groot scherm geregeld was in stadion De Geusselt waar de wedstrijd op uitgezonden zou worden. "Roda mag zich schamen", schrijft het Supportersoverleg op Facebook. "Ze zijn gezwicht voor de publieke opinie en stellen nu duizend kaarten beschikbaar onder de noemer 'Wij denken met jullie mee.'''

Derby is dood
Het is uitgesloten dat de Maastrichtse fans alsnog de reis naar Kerkrade maken, zegt het Supportersoverleg. "Bestaande evenementen zijn al vastgelegd en een aanpassing van deze omvang is logistiek gezien niet eens mogelijk. Roda JC heeft zelf de derby de nek om gedraaid. Dé Limburgse derby van 2019 is dood."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen