Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-fans en Roda-supporters slaags in Venray

Geplaatst opzaterdag 12 maart 2016 - 8:50

Een ontmoeting tussen MVV- en Roda-supporters is vrijdagnacht uitgelopen op een confrontatie in Venray. Volgens getuigen werd daarbij onder meer de bus van de Roda-kidsclub aangevallen.

Roda speelde vrijdagavond een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op de terugweg troffen drie bussen met Roda-supporterts en een bus met MVV-supporters - dat speelde in Deventer - elkaar even na middernacht langs de A73 op parkeerplaats De Wuust.

Rake klappen
Het kwam daar vervolgens tot een confrontatie. Volgens de politie zijn daarbij twee Roda-supporters gewond geraakt. Het gaat om een 20-jarige man uit Gulpen en een 23-jarige uit Heerlen. De twee zijn naar het ziekenhuis gebracht waar ze na behandeling weer mochten gaan.

Ziekenhuis
Roda-supporters maken zich via sociale media vooral boos over het belagen van een bus met kinderen. "We hebben paniek gehad. Kinderen werden geslagen, heb gerend voor mijn leven", schrijft één van de supporters. Op een Facebookpagina van MVV laat een woedende moeder van zich horen. "Jullie worden aan de schandpaal gehangen, let op mijn woorden. Mijn kind het ziekenhuis in slaan. Op zijn slaap schoppen, poging doodslag", schrijft ze.

Waarom?
Een andere vader heeft ook geen goed woord over voor het belagen van de kinderen. "Mijn kids zaten in een van de bussen! Ging voor de eerste keer mee, uit met hun cluppie! En maken dan al deze dingen mee! En waarom?"

Aanhoudingen
Een woordvoerder van de politie laat weten dat op het moment dat er agenten ter plaatse kwamen de bus met MVV-supporters alweer weg was. Er is dan ook niemand aangehouden. Wel begint de politie een onderzoek naar de confrontatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien stadionverboden voor Roda-hooligans na rellen derby
Hooligans van Limburgse clubs betrokken bij vechtpartijen
Roda over 'trieste actie': MVV-bus week af van route
MVV-voorzitter: zware straffen voor vechtersbazen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen