Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV en Roda JC starten competitie met uitwedstrijd

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 10:29

De KNVB heeft het conceptprogramma voor het komende seizoen van de Eerste Divisie bekendgemaakt. MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade openen beide met een uitwedstrijd.

De eerste derby tussen beide ploegen staat gepland op zaterdag 14 november.

Augustus
De Eerste Divisie begint twee weken eerder dan de Eredivisie. De twee Limburgse clubs beginnen allebei op zondag 30 augustus met een uitwedstrijd. Roda JC gaat op bezoek bij Jong Ajax en MVV 's avonds bij Almere City FC. Een week later spelen beide ploegen voor het eerst thuis. Op zaterdag 5 september om 18.30 uur ontvangt MVV in De Geusselt SC Cambuur. Later op de avond is TOP Oss te gast in Kerkrade bij Roda JC.

Derby's
De eerste onderlinge confrontatie tussen de Zuid-Limburgse clubs staat gepland op zaterdagavond 14 november. Roda ontvangt MVV dan in het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd in Maastricht wordt gespeeld op vrijdagavond 9 april. De competitie eindigt op vrijdag 14 mei. MVV speelt dan thuis tegen FC Den Bosch en Roda JC bezoekt Telstar in Velsen.

Televisie
De eerste periode zijn alle wedstrijden te zien op FOX Sports, om dat mogelijk te maken worden sommige wedstrijden op afwijkende dagen en tijdstippen gespeeld. Zo speelt MVV Maastricht op zaterdag 10 oktober, de dag waarop de wielerklassieker Amstel Gold Race ook gepland staat, om 16:30 uur tegen Go Ahead Eagles en Roda JC ontvangt op maandagavond 19 oktober Telstar in Kerkrade.

Wensen
Iedere club kon twee tegenstanders aangeven die wie ze liever niet wilden spelen in de eerste competitiehelft. Volgens Jan Bluyssen, competitiemanager van de KNVB, is in de Eerste Divisie tenminste één van de twee verzoeken ingewilligd.

Corona
De doelstelling van de KNVB is om alle competities te laten uitspelen. Om dit voor elkaar te krijgen worden spelers, staf en scheidsrechters regelmatig getest en blijven de coronaprotocollen van kracht. Daarnaast stellen alle clubs hun stadion ter beschikking, mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown en een club niet meer in haar eigen stadion terecht kan. Tot slot is er de intentie om wedstrijden altijd te laten doorgaan: "Het uitstellen van wedstrijden kan pas in een uiterst geval. Niet als een klein aantal spelers besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Dan gaat de wedstrijd gewoon door. Als we duels gaan uitstellen moet al echt het geval zijn dat hele selecties in quarantaine moeten", aldus competitiemanager Jan Bluyssen.

Het gepresenteerde programma is nog een concept. Op korte termijn wordt het programma definitief, zo is de verwachting. De praktijk van de afgelopen jaren leert dat er vaak niet meer erg wordt geschoven in het programma.

Bekijk hier het conceptprogramma.
Lees ook: Competitieprogramma: VVV en Fortuna openen met uitwedstrijd

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen