Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV en Roda JC delen de punten in restant derby

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 14:04

MVV Maastricht en Roda JC hebben in de hervatting van de op 29 oktober gestaakte wedstrijd de punten gedeeld: 1-1. De Maastrichtenaren kwamen op voorsprong door een doelpunt van Mitchy Ntelo. Roda JC maakte kort daarna via Xian Emmers gelijk.

Roda JC kreeg daarna nog meerdere kansen, maar een doelpunt viel er niet meer.

Drie minuten voor rust
De wedstrijd werd eind oktober gestaakt vanwege ongeregeldheden. Maandagmiddag moest het restant van het duel uitgespeeld worden, vanaf exact het moment waarop hij gestaakt was: drie minuten voor rust. De Maastrichtenaren trapten daarom af voor de laatste minuten van de eerste helft.

MVV en Roda JC wisten allebei geen kansen te creëren voor rust.

Lees ook: Video: politie massaal aanwezig bij restant gestaakte derby

Veldwissel
Direct na de veldwissel kopte Mart Remans naast en kort daarna werkte doelman Romain Matthys van MVV een aanval van Bryan Limbombe en Patrick Pflücke over de zijlijn. Het spel golfde op en neer en een schot van Stefano Marzo werd door MVV-doelman Matthys met een knappe redding uit de korte hoek getikt. Een schot van Patrick Pflücke werd vervolgens geblokt door de MVV-achterhoede.

Tegen de verhouding in opende MVV Maastricht de score. Mitchel Keulen gaf de bal voor en Mitchy Ntelo schoot de bal binnen bij de tweede paal: 1-0.

Gelijkmaker
Een paar minuten later was de stand weer gelijk. Doelman Matthys redde eerst op een schot van Bryan Limbombe, Vervolgens knalde Dylan Vente de bal op de paal, waarna Xian Emmers de bal tegen de touwen werkte: 1-1.

Bryan Limbombe MVV Maastricht - Roda JC (29 november 2021)
Bryan Limbombe
Foto: Orange Pictures

Kansen
Roda JC was na de gelijkmaker de ploeg die de kansen creëerde. Limbombe schoot een meter naast, Jensen verspeelde de mogelijkheid een hoekschop te verzilveren, Pflücke schoot van dichtbij over en kreeg de bal - alleen voor doelman Matthys - niet in het Maastrichtse doel. Limbombe schoot vanaf de rand van de zestien naast en ook Emmers verscheen alleen voor Romain Matthys, maar kwam niet voorbij de Maastrichtse sluitpost.

Matthys sterk
MVV kwam in de slotfase niet meer aan voetballen toe en Roda JC zette alles in het werk om de volle buit binnen te halen. Doelman Romain Matthys speelde een sterke wedstrijd en voorkwam dat de Maastrichtenaren onder de druk van de Kerkradenaren bezweken.

Middenmoot
Door het gelijkspel blijven MVV en Roda allebei in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie staan. Roda staat negende met 24 punten. MVV, dat voor het eerst dit seizoen gelijkspeelde, staat twee punten daarachter op de twaalfde plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen