Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV en Roda houden rekening met wedstrijden zonder politie

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 8:06

MVV en Roda JC houden er rekening mee dat hun uitwedstrijden vrijdag zonder politie gespeeld worden.

De aanhang van de Maastrichtse club die MVV in Eindhoven wil aanmoedigen, moet verplicht met de bus. Roda-supporters die de uitwedstrijd in Waalwijk bezoeken, mogen zelf kiezen of ze met de auto gaan of in een bus stappen.

Parkeerplaatsen
Door de verplichte busrit voor MVV-supporters wordt het risico dat kwaadwillende supporters elkaar op een parkeerplaats langs de snelweg tegenkomen een stuk kleiner. Allebei de wedstrijden worden vrijdagavond om 20:00 uur gespeeld, waardoor de twee supporterslegioenen ongeveer tegelijkertijd moeten vertrekken.

Acties
Vanwege het cao-conflict bij de politie hebben de politiebonden hun leden opgeroepen om dit weekeinde alleen nog uit te rukken voor noodgevallen.

Ongeregeldheden
Daardoor zouden ook voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gespeeld moeten worden zonder politie rond de stadions. Anderhalve week geleden gebeurde dat ook al, toen de politie uit protest niet aanwezig was bij de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht. Na afloop van het duel braken rellen uit, waarbij de ME alsnog moest ingrijpen.

Lees ook: Ongeregeldheden na afloop Fortuna-Utrecht

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid probeert de politie-acties nog te voorkomen met een kort geding.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen