Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV en Roda houden rekening met wedstrijden zonder politie

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 8:06

MVV en Roda JC houden er rekening mee dat hun uitwedstrijden vrijdag zonder politie gespeeld worden.

De aanhang van de Maastrichtse club die MVV in Eindhoven wil aanmoedigen, moet verplicht met de bus. Roda-supporters die de uitwedstrijd in Waalwijk bezoeken, mogen zelf kiezen of ze met de auto gaan of in een bus stappen.

Parkeerplaatsen
Door de verplichte busrit voor MVV-supporters wordt het risico dat kwaadwillende supporters elkaar op een parkeerplaats langs de snelweg tegenkomen een stuk kleiner. Allebei de wedstrijden worden vrijdagavond om 20:00 uur gespeeld, waardoor de twee supporterslegioenen ongeveer tegelijkertijd moeten vertrekken.

Acties
Vanwege het cao-conflict bij de politie hebben de politiebonden hun leden opgeroepen om dit weekeinde alleen nog uit te rukken voor noodgevallen.

Ongeregeldheden
Daardoor zouden ook voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gespeeld moeten worden zonder politie rond de stadions. Anderhalve week geleden gebeurde dat ook al, toen de politie uit protest niet aanwezig was bij de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht. Na afloop van het duel braken rellen uit, waarbij de ME alsnog moest ingrijpen.

Lees ook: Ongeregeldheden na afloop Fortuna-Utrecht

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid probeert de politie-acties nog te voorkomen met een kort geding.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen