Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV en Fortuna boos op KNVB om maandagavondderby's

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2015 - 9:05

MVV en Fortuna Sittard zijn in conflict geraakt met de KNVB over de speeldata van de derby's tussen beide clubs in het nieuwe seizoen.

Tot onvrede van de Limburgse eerstedivisieclubs is de burenstrijd, die in beide kampen als dé wedstrijd van het jaar wordt beschouwd, tweemaal op een maandagavond geprogrammeerd.

Grote teleurstelling
MVV - Fortuna is gepland voor maandag 30 november, Fortuna - MVV voor maandag 11 april. Zowel in Maastricht als in Sittard bestaat grote teleurstelling over beide speeldagen, omdat op de gebruikelijke vrijdagavond doorgaans beduidend meer supporters naar het stadion komen.

Tienduizenden euro's
Spelen op maandagavond kan volgens Fortuna-directeur Martin Masset, afhankelijk van de stand op de ranglijst, een negatief verschil maken van minstens drieduizend toeschouwers. Bij dat scenario lopen de Limburgse clubs tienduizenden euro's aan inkomsten mis.

Op tijd aangeven
MVV en Fortuna hebben de KNVB de voorbije dagen herhaaldelijk verzocht om het competitieschema aan te passen, maar de voetbalbond toonde zich onvermurwbaar.
Volgens een woordvoerder van de KNVB hebben beide clubs en de gemeentelijke driehoek verzuimd om tijdig aan te geven dat de maandagavond als speeldatum niet wenselijk is.

De KNVB toont zich wel gevoelig voor de vrees van minder bezoekers bij de derby's. Om de kaartverkoop te stimuleren, zal de voetbalbond extra marketingacties op touw zetten.

Tijdstip vervroegen
Het voorstel van de KNVB om het aanvangstijdstip van de derby’s te vervroegen van 20:00 uur naar 18:00 uur, kon niet op goedkeuring van de clubs rekenen. Voor Fortuna was 19:00 uur wel een optie geweest, geeft directeur Masset aan. "Dan had je wellicht meer kinderen in het stadion kunnen krijgen. FOX wilde daar echter niet aan. Het bewijst maar weer hoe machtig de tv-zenders zijn."

Interlandweekend
Gezamenlijk hebben MVV en Fortuna nog voorgesteld om de derby’s te verplaatsen naar medio november en het paasweekeinde, wanneer het Nederlands elftal oefeninterlands zal spelen. Maar dit alternatief is door de KNVB van tafel geveegd. De huidige FIFA-regels laten volgens de bond niet toe om in een interlandweekeinde gelijktijdig wedstrijden in het betaalde voetbal te plannen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Licentiecommissie positief, Fortuna op weg naar categorie 2
10.000 euro boete MVV na incidenten bij derby tegen Roda
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen