Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV in eigen huis onderuit tegen Sparta Rotterdam

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 21:52

MVV heeft vrijdagavond in stadion De Geusselt de kansen niet benut en daardoor een nederlaag moeten incasseren. Tegen Sparta Rotterdam werd het 0-2.

De Rotterdamse kampioen van de eerste periode viel ver terug na een snelle voorsprong, maar thuisclub MVV kon geen van de vele kansen die het kreeg benutten. Veldwijk besliste met zijn tweede van de avond in de 81e minuut het duel.

Eerste kans raak
De eerste keer dat Sparta voor het doel van MVV kwam, leverde meteen de voorsprong op. Een corner werd door Lars Veldwijk binnengekopt na goed vier minuten spelen. Een tweede tegenvaller voor de Maastrichtse ploeg was de blessure van middenvelder Shermaine Martina. Na ruim een kwartier moest Elsen noodgedwongen wisselen. Koen Kostons kwam in de ploeg en vanaf dat moment ging het beter draaien.

Recht op meer
MVV kreeg in de 35e minuut een hoekschop. De bal werd door Van den Hurk goed ingekopt maar een prima reflex van doelman Kortsmit voorkwam de 1-0. In de rebound redde Kortsmit weer. De terugspringende bal werd door Vermeijl ingeschoten maar werd nu van de doellijn gehaald. Dat was tevens de fase voor rust waarin MVV recht had op meer.

Kansrijke positie
Een volgende aanval werd door Van den Hurk - op een voorzet van Golpek - in kansrijke positie naast gekopt. En in de daaropvolgende aanval ging het schot van Deom maar net naast. De volgende mogelijkheid was voor Mares en in tweede instantie voor Van den Hurk, maar beiden misten de voorzet van Golpek. Op het eind van de vier minuten extra tijd gaf Golpek de bal nog weer eens goed voor maar weer kregen Mares en Vermeijl de voet niet goed tegen de bal.

Betere partij
Ook na rust was MVV de betere partij en was het wachten op de gelijkmaker. Golpek draaide zijn directe tegenstander dol en Saksela kon de linksbuiten alleen afstoppen ten koste van een gele kaart.

Vrolijk verder
MVV wisselde de geblesseerde Moustafa voor aanvaller Abubakar. En aanvoerder Ippel werd vervangen door Houben. MVV ging vrolijk verder op zoek naar de gelijkmaker, maar dat bood Sparta ruimte. Op een goede kans voor invaller Dervisoglu kon doelman Koopmans nog redding brengen. Even later ging de MVV-defensie echter in de fout en dat werd afgestraft door Veldwijk: 0-2. De wedstrijd was gelopen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen