Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV in eigen huis onderuit tegen Sparta Rotterdam

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 21:52

MVV heeft vrijdagavond in stadion De Geusselt de kansen niet benut en daardoor een nederlaag moeten incasseren. Tegen Sparta Rotterdam werd het 0-2.

De Rotterdamse kampioen van de eerste periode viel ver terug na een snelle voorsprong, maar thuisclub MVV kon geen van de vele kansen die het kreeg benutten. Veldwijk besliste met zijn tweede van de avond in de 81e minuut het duel.

Eerste kans raak
De eerste keer dat Sparta voor het doel van MVV kwam, leverde meteen de voorsprong op. Een corner werd door Lars Veldwijk binnengekopt na goed vier minuten spelen. Een tweede tegenvaller voor de Maastrichtse ploeg was de blessure van middenvelder Shermaine Martina. Na ruim een kwartier moest Elsen noodgedwongen wisselen. Koen Kostons kwam in de ploeg en vanaf dat moment ging het beter draaien.

Recht op meer
MVV kreeg in de 35e minuut een hoekschop. De bal werd door Van den Hurk goed ingekopt maar een prima reflex van doelman Kortsmit voorkwam de 1-0. In de rebound redde Kortsmit weer. De terugspringende bal werd door Vermeijl ingeschoten maar werd nu van de doellijn gehaald. Dat was tevens de fase voor rust waarin MVV recht had op meer.

Kansrijke positie
Een volgende aanval werd door Van den Hurk - op een voorzet van Golpek - in kansrijke positie naast gekopt. En in de daaropvolgende aanval ging het schot van Deom maar net naast. De volgende mogelijkheid was voor Mares en in tweede instantie voor Van den Hurk, maar beiden misten de voorzet van Golpek. Op het eind van de vier minuten extra tijd gaf Golpek de bal nog weer eens goed voor maar weer kregen Mares en Vermeijl de voet niet goed tegen de bal.

Betere partij
Ook na rust was MVV de betere partij en was het wachten op de gelijkmaker. Golpek draaide zijn directe tegenstander dol en Saksela kon de linksbuiten alleen afstoppen ten koste van een gele kaart.

Vrolijk verder
MVV wisselde de geblesseerde Moustafa voor aanvaller Abubakar. En aanvoerder Ippel werd vervangen door Houben. MVV ging vrolijk verder op zoek naar de gelijkmaker, maar dat bood Sparta ruimte. Op een goede kans voor invaller Dervisoglu kon doelman Koopmans nog redding brengen. Even later ging de MVV-defensie echter in de fout en dat werd afgestraft door Veldwijk: 0-2. De wedstrijd was gelopen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen