Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV in eerste thuisduel onderuit tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 21:49

MVV heeft in Maastricht met 0-3 verloren van De Graafschap.

De Doetinchemse degradant is dit seizoen een van de titelkandidaten en controleerde het spel op bezoek in De Geusselt.

Jurjus
De eerste grote kans in de beginfase was nog voor Shermar Martina. De centrale verdediger dook na een prachtige solo op voor De Graafschap-doelman Hidde Jurjus, maar de oud-Roda JC-huurling redde.

Kopbal
Na die kans bleef het een tijdje rustig qua mogelijkheden voor de beide doelen, maar nog voor er een half uur gespeeld was, werd de score geopend. De tweede hoekschop voor De Graafschap zette MVV op achterstand. Toine van Huizen kon ongehinderd inkoppen en doelman Gilles Deusings was geklopt. De Graafschap werd sterker na die voorsprong. En na een tweetal kansen voor de gasten viel de 0-2 in de 35ste minuut door Youssef El Jebli. MVV kreeg alleen nog een mogelijkheid uit een vrije trap van Joeri Schroijen, doelman Jurjus redde.

Wissels
Trainer Fuat Usta wisselde in de rust Koen Kostons voor Shermaine Martina. Na een kwartiertje in de tweede helft werd ook rechtsachter Natanaël Frenoy vervangen door Marnick Vermijl. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld.

Stootkracht
De Graafschap keek tevreden naar het spelverloop en beperkte zich tot de counter. Joeri
Schroijen gaf nog een waarschuwingsschot en aanvaller Gavin Vlijter kwam ten koste van Joshua Holtby de MVV-aanval versterken. Althans dat was de bedoeling, maar ook die wissel veranderde weinig aan de Maastrichtse stootkracht.

Seuntjens
De Graafschap daarentegen scoorde nog een keer. En wat voor een doelpunt... In de blessuretijd verdween een schot van Ralf
Seuntjens (ex-VVV) over doelman Deusings in de verre bovenhoek en via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel. Een mooi slotakkoord van de wedstrijd voor De Graafschap. Niet voor MVV dat na twee wedstrijden nog geen punt heeft en voorlopig in de onderste regionen staat van de ranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen