Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV in eerste thuisduel onderuit tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 21:49

MVV heeft in Maastricht met 0-3 verloren van De Graafschap.

De Doetinchemse degradant is dit seizoen een van de titelkandidaten en controleerde het spel op bezoek in De Geusselt.

Jurjus
De eerste grote kans in de beginfase was nog voor Shermar Martina. De centrale verdediger dook na een prachtige solo op voor De Graafschap-doelman Hidde Jurjus, maar de oud-Roda JC-huurling redde.

Kopbal
Na die kans bleef het een tijdje rustig qua mogelijkheden voor de beide doelen, maar nog voor er een half uur gespeeld was, werd de score geopend. De tweede hoekschop voor De Graafschap zette MVV op achterstand. Toine van Huizen kon ongehinderd inkoppen en doelman Gilles Deusings was geklopt. De Graafschap werd sterker na die voorsprong. En na een tweetal kansen voor de gasten viel de 0-2 in de 35ste minuut door Youssef El Jebli. MVV kreeg alleen nog een mogelijkheid uit een vrije trap van Joeri Schroijen, doelman Jurjus redde.

Wissels
Trainer Fuat Usta wisselde in de rust Koen Kostons voor Shermaine Martina. Na een kwartiertje in de tweede helft werd ook rechtsachter Natanaël Frenoy vervangen door Marnick Vermijl. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld.

Stootkracht
De Graafschap keek tevreden naar het spelverloop en beperkte zich tot de counter. Joeri
Schroijen gaf nog een waarschuwingsschot en aanvaller Gavin Vlijter kwam ten koste van Joshua Holtby de MVV-aanval versterken. Althans dat was de bedoeling, maar ook die wissel veranderde weinig aan de Maastrichtse stootkracht.

Seuntjens
De Graafschap daarentegen scoorde nog een keer. En wat voor een doelpunt... In de blessuretijd verdween een schot van Ralf
Seuntjens (ex-VVV) over doelman Deusings in de verre bovenhoek en via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel. Een mooi slotakkoord van de wedstrijd voor De Graafschap. Niet voor MVV dat na twee wedstrijden nog geen punt heeft en voorlopig in de onderste regionen staat van de ranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen