Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV: één supporter riep iets naar Cambuur-speler Kallon

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 17:08

MVV Maastricht zegt dat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur geen sprake is geweest van racistische spreekkoren.

De Maastrichtse eerstedivisieclub stelt, na eigen onderzoek, dat één supporter iets heeft geroepen naar de zwarte Cambuur-speler Issa Kallon.

Camerabeelden
"Middels camerabeelden is vast komen te staan dat de supporter inderdaad iets roept naar Kallon. Of het racistische opmerkingen zijn - waar de voetballer van spreekt - is niet door deze camera's - die in de nok van het stadion hangen - waar te nemen. In de media werd gesproken over spreekkoren van de MVV-aanhang. Dit is pertinent onjuist. Deze spreekkoren waren er niet en zijn ook door niemand\ waargenomen", aldus MVV in een verklaring.

Lees ook: Onderzoek KNVB naar racistische spreekkoren MVV

Strafmaat
MVV stuurt nu de eigen bevindingen naar de KNVB, die de zaak in onderzoek heeft. "De KNVB gaat zich nu over het voorval buigen en een - eventuele - strafmaat voor de supporter bepalen", stelt MVV.

14 miljoen
Vorig jaar november liep Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira woedend van het veld nadat hij door supporters van FC Den Bosch racistisch was bejegend. Sindsdien is racisme in het voetbal weer een actueel thema. In februari werd het aanvalsplan 'Ons voetbal is van iedereen' gepresenteerd. Het kabinet stelt de komende drie jaar 14 miljoen euro beschikbaar om racisme en discriminatie in de voetbalsport aan te pakken.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen