Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV dreigt geld mis te lopen door afwijzing NOW-aanvraag

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 14:25

MVV dreigt ruim twee ton aan compensatie mis te lopen, doordat een NOW-aanvraag is afgewezen. "We zijn in beroep gegaan tegen het besluit", aldus MVV-directeur Erik Noor.

Noor doet zijn uitspraken in het voetbaldebat op L1 Radio.

NOW-regeling
Voetbalclubs kunnen, net als andere bedrijven, een beroep doen op de NOW-regeling om een deel van de loonkosten te laten compenseren. Daarvoor moeten de clubs aantonen dat ze fors omzetverlies lijden. Doordat wedstrijden zonder publiek worden gespeeld, loopt MVV dit seizoen recettes en sponsorinkomsten mis. "We hebben het aangevraagd, het is afgewezen. En nu ligt het bij de advocaat. Er is een beroepschrift gestuurd, dat moeten we afwachten", aldus Noor. "Verder wil ik er niet inhoudelijk op ingaan."

Seizoen uitspelen
Geen van de Limburgse clubs verwacht in het lopende seizoen in de financiële problemen te komen, ondanks het feit dat er voorlopig niet met publiek gespeeld wordt. Wel denken Fortuna Sittard, Roda JC, VVV-Venlo en MVV dat extra hulp nodig is als de coronabeperkingen ook na afloop van het huidige seizoen aanhouden. "De NOW-regeling en uitstel van belasting helpen ons. Dit jaar kunnen we het redden. Maar als dit langer blijft aanhouden, vind ik dat we meer steun moeten krijgen van de overheid. Dan gaat de bedrijfstak in de problemen komen", aldus directeur Ivo Pfennings van Fortuna Sittard. "Je wil niet dat clubs gaan omvallen. Dat zou eeuwig zonde zijn".

Imago
De KNVB vroeg de overheid in 2020 om 140 miljoen euro aan steun. Het kabinet bleek niet happig om het betaald voetbal te helpen. "We moeten dankbaar zijn dat we überhaupt mogen voetballen", zo zegt Stan Valckx van VVV-Venlo. "Maar het voetbal heeft in Den Haag geen goed imago", vervolgt Valckx. "Het is misschien ook de minister-president die niet zoveel om voetbal geeft. We hebben heel veel wedstrijden gehad, en er was geen coronageval. Corona wordt niet in het voetbal verspreid met alle maatregelen die we hanteren. Juist doordat we voetballen, zijn er heel veel mensen die thuisblijven en voetbal kijken. Die gaan niet winkelen, maar voetbal kijken."

Uitzending
Het L1 Sport Betaald Voetbal Eindejaarsgesprek is te beluisteren op L1 Radio op vrijdag 25 december van 16:00 uur-18:00 uur, zondag 27 december 12:00 uur-14:00 uur en vrijdag 1 januari 2021 van 16:00 uur-18:00 uur, of via deze link.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen